Julkalendern: Lucka nummer 1: ” Mitt första aktiva val jag gjorde i livet”

Jag har hoppatJohanna Kajsons utmaning jag fullkomligt älskar såna här utmaningar med olika teman.

Mitt absolut första aktiva val som jag gjort är absolut att bli mamma. Jag hade kanske val innan det men inget var så stort som att vara nitton år, oplanerat gravid samtidigt som jag varken hade jobb eller utbildning. Jag hade hoppat av gymnasiet, mådde psykiskt dåligt och festade ganska mycket då det var en del av livet under den perioden. Där stod jag med ett graviditetstest som visade ett plus, på min toalett och livet förändrades på en sekund. Jag ville absolut inte göra abort, och att bli mamma kändes rätt trots den egentliga orätta situationen i livet.

Om jag aldrig blivit gravid där, hur hade då mitt liv sett ut idag? Jag kan inte ens tänka mig något annat än det livet jag har idag. Genom ta vägvalet att bli mamma som tjugoåring så stakades även min livsväg om. Idag är jag undersköterska, förskollärare, lärare, doula och hjälpmamma, kursledare i Amningskurs för blivande föräldrar samt specialpedagogstudent med 1,5 år kvar var utbildningen.

Jag gjorde ett aktivt val som skapade mitt liv, det är jag oerhört tacksam över, för vem hade jag varit om inte William fötts den 3 oktober 2004?

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

42 thoughts on “Julkalendern: Lucka nummer 1: ” Mitt första aktiva val jag gjorde i livet”

 1. Vad härligt att allt har löst sig så bra! Jag slogs av en tanke nu när jag läste detta. Ofta säger folk att man ska vänta med att skaffa barn för att det förändrar livet så mycket. Men det säger det som att det vore någonting negativt. Det kanske blir som för dig, en vändning i en positiv riktning. Tack för inspirerande inlägg. Jag ska kolla in utmaningen som du länkade 🙂 // Petra Elisabeth
  Petra Elisabeth recently posted..Find the beauty

  1. Vilken fin kommentar :). Ja visst är det så, det är som att barn skulle vara något negativt. Ändå är det den finaste gåvan man kan få i livet (om man vill ha barn del vill säga). För mig var det precis vad jag behövde :).

 2. Wow. Beundrar alla som blir gravida tidigt. Så starka kvinnor! Jag hade nog klarat av att ha ett barn nu, men inte i den livssituation jag är i och inte tillsammans med min sambo för tillfället. Men har funderat mycket på vad jag skulle göra om jag blev med barn. Förstår att livet förändras på en sekund, allting jag tänker nu skulle kanske ändras om jag skulle plussa på stickan, så man vet aldrig förrän man är i denna sits själv. Kramar! <3

 3. Ja, att bli mamma i unga dagar har sina utmaningar. Så fint att höra att det var något av det bästa, om inte det bästa, du gjort i ditt liv (så tolkar jag ditt inlägg) 😊

 4. Ja livet gör minst sagt tvära kast ibland. Men jag håller helt med om att du gjorde rätt val i livet och allt har ju ordnat upp sig. Men visst är det svårt att fundera över hur saker hade tett sig om man fattat andra beslut. En sak vet jag i alla fall, och det är att allt vi gör formar oss till dem vi blir.
  Johan | grattisvarlden.se recently posted..Kommentarer till Upplev Hongkongs skyline från vattnet i Victoria Harbour av Madde

  1. Så roligt att höra :). Ja det är ju nog det vanligaste att allt ska vara så stakat för en, jag tror inte på den rätta tiden. Jag tror tiden är något vi själva skapat för att göra oss bundna av att aldrig någonsin gå utanför mallen. 🙂

 5. Det är så häftigt… vad är slump och vad är ett aktivt val? De två lär gå hand i hand.

  Jag skrev en uppsats om detta då jag gick gymnasiet 🙂

  Ibland så händer saker helt oplanerade som sedan gör stor verkan på livet genom att man precis som Du gjorde får ta beslut och välja väg i livet. Du har gjort det bra.

 6. Vilken rolig utmaning med adventskalendern! Att bli förälder är verkligen det största valet i livet, tror att livet hade sett väldigt annorlunda ut utan barn.🌸💕

 7. Vilket härligt val och självklart fattade du rätt beslut även om det kom oväntat. Men man växer med uppgiften och med facit i han kan du både vara glad, nöjd och stolt!
  Znogge recently posted..Men visst…

 8. Jag skulle fylla nitton två månader efter att min förstfödda kom till världen. Jag tror än idag att han var min ”lifesaver”, han har givit mig så mycket att leva för även när det har varit tufft.Han är så fin din grabb och jag är övertygad om att han är väldigt tacksam att just du är hans mamma.

 9. Val måste man göra hela tiden! Vissa jobbiga andra självklara. Med din målvedetenhet så har du tagit DIF längre än många andra. Så fint skrivet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: