Adventsfirande i Kristine Kyrka.

Som jag skrev skulle jag till Kristine Kyrka. Williams skola Friskolan Mosaik hade adventsfirande där så jag passade på.

Det är verkligen så mycket höst just nu. Ingen sol, ingen snö och bara mörker. Att det här var sista november kändes inte helt rimligt. Det är också på dagen 11 år sedan jag tog körkortet.

Jag tände ett ljus får underbara mormor. Det kändes så i hjärtat att tända detta ljuset. Förstår inte att hon är borta, varje dag vill jag ringa henne som jag alltid gjort. Det finns alltid något jag vill delge henne, jag saknar henne så det gör ont från insidan och ut.

Satt och väntade tills alla eleverna tågade in i kyrkan. Det var allsång med “Hosianna Davids son”, “Bered en väg för herran” och sedan “Vi tänder ett ljus i advent”. Jag fick hålla borta tårarna för mina tankar fylldes av mormor. Älskar mormor vad du är saknad <3. 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Adventsfirande i Kristine Kyrka.

 • 1 december, 2018 at 07:01
  Permalink

  Så fint! Det är verkligen stämningsfullt att besöka en en kyrka.

  Reply
 • 1 december, 2018 at 07:23
  Permalink

  Men åh så mysigt?jag älskar denna tiden allt är så mysogt och härlig stämning och lukter. ?
  Annelie recently posted..Nisse flyttar in

  Reply
 • 1 december, 2018 at 07:47
  Permalink

  Så jobbigt då någon lämnar oss, och just i kyrkan blir man ofta påmind. Går gärna in i kyrkor utomlands och tänder ett ljus för de som inte är med oss längre.

  Reply
 • 1 december, 2018 at 08:37
  Permalink

  Alltis lika fint att besöka kyekan.
  Tror sin mormor såg dig och dina barn ifrån sitt moln där uppe i himlen.

  Är själv troende så går ofta till kyrkan

  Reply
 • 1 december, 2018 at 09:59
  Permalink

  Så himla mysigt och fint med adventsfirande! Tyckte alltid det var så roligt när man gick i skolan. Så fint att du tände ett ljus<3
  Chanelle recently posted..Jul i min lägenhet

  Reply
 • 1 december, 2018 at 10:35
  Permalink

  Vad mysigt med en stund i kyrkan tillsammans med sonen. Och att få tända ljus för mormor <3
  Jag hoppas att du får en fn helg <3
  Fnulan recently posted..Lika bra att vara ärlig.

  Reply
  • 1 december, 2018 at 22:18
   Permalink

   Ja det var det :). Även om han satt med sina klasskompisar :).
   Det var fint <3. Detsamma fina du 🙂

   Reply
 • 1 december, 2018 at 11:03
  Permalink

  Kyrkor ger alltid en speciell känsla, kan tänka mig att din saknad efter din mormor känns lite extra nu. Jag tänder alltid ett ljus för min morfar när jag är i en kryka. Hoppas att deras framträdande var bra 🙂
  Jennysvardag recently posted..Pepparkaksbak

  Reply
  • 1 december, 2018 at 22:17
   Permalink

   Ja det är verkligen fint och fridfullt, trots det känner jag alla känslor när jag är där. Det gör ont att veta att hon inte längre är med mig :(. Förstår att du gör det <3

   Reply
 • 1 december, 2018 at 11:34
  Permalink

  Vilken fin kyrka. Man saknar verkligen dom som inte finns med oss nu när högtiden smyger sig på. Kram till dig ❤️
  TIna Hägglund recently posted..Välkommen nissen

  Reply
  • 1 december, 2018 at 22:17
   Permalink

   Ja den är riktigt fin Kristine kyrka :D. Ja speciellt nu eftersom min mormor dog den 24 oktober i år 🙁

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: