Julkalendern är skapad av Johanna kajson.

Jag valde att spendera min sommar på Rullstrand tillsammans med sonen och hans pappa i husvagnen. Vi hade en helt fantastiskt vecka där i sommarvärmen, drack vin på stranden till solnedgången, spelade kortspel och lyssnade på musik i husvagnen på kvällstimmarna. Jag njöt och mådde väldigt bra.

Vi åkte till Västerås med William och hans kompis, lämnade killarna på Kokpunkten för att sedan vandra runt på gatorna i Västerås, besöka ett slott och handla på diverse köpcentrum tills vi hämtade två nöjda killar på kvällen.

Sista veckan i juli avslutades sommaren med en stor sorg för mig. Min mormor som alltid varit pigg och kry hade fått sådan hosta. Hon lungröntgens och det visade sig vara obotlig lungcancer. Hon var inte rökare, levde hälsosamt och helt klar i huvudet. Jag har aldrig känt sådan sorg i hela mitt liv. Hon somnade in den 24 oktober tillsammans med sina barn, jag och mina två yngre syskon kom dit en kortstund efter att hon somnat in. Vi kom försent för att träffa henne levande en sista gång. Det smärtar så, sommaren 2018 som var helt fantastisk med sin värme avslutades med den sorgligaste känslan någonsin.

Mormor var min andra mamma, min vän och min mormor i ett. Vi pratade så gott som nästan varje dag, när hon blev sjuk varje dag. Jag saknar henne så hjärtat går sönder!

18 kommentarer

 1. Vilken sorglig avslutning du fick på vad som verkar varit en underbar sommar. Om det är något som skrämmer mig så är det att förlora någon som jag älskar. Det gör ont i hela mig när jag tänker tanken. Kram <3
  Hannas krypin recently posted..45 minuter

 2. Så mysigt att sova i husvagn, jag skulle så gärna vilja ha en husvagn och åka på semester med. Men lite svårt som jag inte har körkort ? åh, dricka vin på stranden i solnedgången låter ju så underbart.
  Jennysvardag recently posted..Pigg Loui

 3. Kokpunkten verkar verkligen så roligt! Beklagar din mormors bortgång alltid jobbigt när dom man älskar försvinner! 🙁

 4. Sån fin sommar du hade, och det måste kännas väldigt bra för william att både hans mamma o pappa kan umgås tillsammans. Som du skriver hade vi en helt fantastisk sommar, och den kommer vi nog alla minnas som varm.

  Jag kan inte mer än att beklaga din sorg just nu. Det är fruktansvärt när någon nära har gått bort. Jag som har förlorat alla mina mor och far vet sorgen, men även att det blir lättare med tiden. Men visst julen som står inför dörren bidrar oftast till att saknaden känns större. stor kram på dig
  Hanna recently posted..Maria Nila

 5. åh det är alltid så jobbigt att förlora någon som betytt världen för en, men man får försöka minnas alla de fina stunderna man trots allt fick tillsammans. Och någonstans tror jag ändå att man tillslut får ses igen ?❤️

 6. Vad härligt att hänga i husvagn! Är jättesugen på att hyra en nästa sommar och åka runt med. Så smidigt att ha allt med sig utan att boka hotell och liknande. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: