Inlägget är i samarbete med Bergamunken

Nog vet vi alla vem som kommer med sina renar på julafton? Om inte ska ska jag ge dig en liten ledtråd. Han har stor mage, ett långt vitt skägg, här har röda kläder med ett svart bälte i midjan och brukar säga ”Finns det några snälla barn här”. Han gestaltas på diverse olika sätt, som mer än salongsberusas efter några glas för mycket snaps och öl i filmen Tomten är far till alla barnen, eller som en glad farbror i filmen The Santa clause med Tim Allen som huvudrollsinnehavare.

Hur som helst så är han tomten är kär vän som behövs under julafton, speciellt om du har något yngre barn som längtar förväntansfullt på paketen han bär i säcken. Visst du om att det går att hyra jultomte i Stockholm hos detta företaget? Att hyra en tomte betyder att just du slipper fundera på vem som ska klä ut sig i år, samt att du utesluter att barnen förstår att någon är utklädd. Att ha en tomte som hyrs in betyder även att du slipper fundera på allt det praktiska runt omkring utan du behöver bara ge säcken och låta någon som verklige tycker detta är kul just vara tomte.

Jag tror på det där med att hyra in tomtar, och att på så vis slippa jobbet ensam. Om du gör det får du dessutom barn som inte märker av att något inte stämmer. Det där med att köpa tidningen fungerar ju inte lika lätt idag nu när tidningen nästintill alltid är digital. Dessutom som jag ser det finns det så mycket annat att tänka på under julafton än vem som ska vara årets tomte. Den energin kan man istället lägga på roliga saker som att låta någon annan ta rollen som dessutom gör det för att hen tycker att det är roligt.

Relaterade etiketter:

6 kommentarer

  1. Hihi, nä köpa tidningen är det nog ingen som går på numera… Hos oss brukar min morbror vara tomte eftersom vi bor långy från varandra så träffar barnen bara honom 2 ggr/år och hittills har inte blivit avslöjad…??

  2. Ja det tar ju kål lite på överraskningen när nån kidsen verkligen känner igen direkt kommer in med taskigt lösskägg. 😛 Kan tänka mig att det blir betydligt mer spännande när det är nån de inte känner igen som kommer med klapparna. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa