Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Julkalender

Julkalendern: Lucka nummer 8: ” Ett vägskäl jag är rädd för”

Julkalendern är skapad av Johanna kajson.

Eftersom jag tycker om att leva mitt liv relativt lugnt och enformigt är det nog mest rädslor kring vägskäl som skulle betyda att jag inte har kontroll som skrämmer mig. Att i ett vägskäl veta att jag inte kan förändra att något sker.

Jag kände så i juli när min mormor fick cancerbeskedet, det finns inget jag kan göra åt detta. Oavsett vilka val jag nu gör kommer jag bli tvungen att möta sorgen. Det vägskälet gjorde så ont, att stå maktlös och agera stark när ens värld rasar sönder och samman. Att veta att jag antingen kan ge upp och lägga mig ner eller att jag kvar tvungen att återigen hålla huvudet ovanför ytan och låta vågorna försöka dränka mig.

Jag vill ogärna göra dessa vägval, men ibland väljer livet vägvalen åt dig, och det är dessa valda som skrämmer mig.

12 Comments

  1. Jag känner igen mig i det. Att livet blir vad man gör det till, stämmer ju inte alltid. Döden kan man ju inte påverka. Sorgen kan man väl påverka lite, men en sorg är alltid tung.

  2. Förstår din känsla, det är så jobbigt att känna sig maktlös i olika situationer som livet kastar in en i. Men tänker alltid på det vackra ordspråket: ”life is not about waiting for the storm to pass, its about learning to dance in the rain” och då tycker jag att allt blir lättare och vackrare på något sätt ??

    1. Ja det är ju det :(. Jag känner inte riktigt så själv, jag har nämligen fått dansat i regnet i större delen av mitt liv. Hade gärna fått gå in och bara vänta ett tag. Då får man ladda om innan nästa storm kommer. Men förstår att det är annat för andra 🙂

  3. Måste verkligen varit en tungt besked, det är så jobbigt när man inte kan styra över situationer själv eller göra någonting åt det!

  4. Beklagar verkligen detta tråkiga besked ni fick ?förstår det är svårt att hamna på dessa vägar när man helt enkelt vill välja en annan väg och utgång. Sänder mycket kärlek och styrka till er ❤️

  5. Jag är likadan.. Rädd för att tappa kontrollen och för att chansa. Förstår att det var ett vägskäl som du var rädd för, det är så maktlöst 🙁 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: