Julklappar & krediter.

Inlägget är i samarbete med Financer

Nu närmar det sig den hederliga julruschen. Jag kan tänka mig att butiker både på nätet och i städerna märker förändrade köpmönster. Här skall det inhandlas till höger och vänster. Jag har själv köpt lite olika saker redan, vad det är jag handlat kan jag så klart inte berätta för er eftersom lite ska till några av er som läser men jag kan ändå skriva att jag handlat.

Oftast när jag handlar på nätet så handlar jag på kredit eller avbetalning. Detta då jag upptäckt att det är säkrare om jag vill skicka tillbaka något. Jag ser alltid till att betala tillbaka mina krediter så för egen del är det inget som känns dumt, men jag vet att många ställer sig kritiskt till det också och det respekterar jag.

Hur som helst om du har krediter eller avbetalning som jag, visste du att det går att samla alla dina lån på ett och samma ställe? På så vis sparar du pengar eftersom du bara betalar en utgift istället för flera. En annan fördel är att du dessutom inte behöver hålla koll på mer än en faktura, vilket jag ser som en stor fördel.

Men som jag skriver här ovan är det viktigt att försöka ha så få avbetalningar, krediter och lån som möjligt. Det är alltså inget man ska förköpa sig på, utan gör som mig och handla men ha pengar kvar som du sedan kan betala på en gång. Det blir bättre för dig i längden.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

10 thoughts on “Julklappar & krediter.

  1. Jag handlar också en del på avbetalning eller vad det heter, speciellt nu runt jul. Tycker det är mycket smidigare att beställa alla julklappar i november och betala hälften direkt och hälften i december så slipper jag oro över ekonomin i november. Självklart köper jag bara de jag vet till 100% att jag har råd med 🙂

  2. Jag har inte handlat på kredit. Jag är snarare den som sparar ihop, om så en längre period, för att slippa lån. Jag vet att jag är gammalmodig i detta ☺️
    Men kredit har säkert sina fördelar om man bara har koll på läget.

  3. Förr handlade jag också på avbetalning men har bestämt att om jag vill ha någonting så skall jag spara till det och betala allt på en gång istället för att låna. Om det tex. handlar om en tv eller dammsugare som jag tidigare tagit avbetalning på. Har ju avbetalning eller hur man skall säga att det är på mobilabonnemanget. Jag sitter på ett lån sedan många år tillbaka när jag var gift som inte är så roligt. Så har lärt mig den hårda vägen =)

    1. Aha :). Ja då är det ju annorlunda, jag har liksom inget sådant. Vill känna den där säkerheten i att inte kunna bli av med pengarna när jag handlat. På kredit och avbetalning kan man fortfarande få tillbaka pengarna. Det får man ju inte alltid om man betalat kontant 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: