Julklappar & krediter.

Inlägget är i samarbete med Financer

Nu närmar det sig den hederliga julruschen. Jag kan tänka mig att butiker både på nätet och i städerna märker förändrade köpmönster. Här skall det inhandlas till höger och vänster. Jag har själv köpt lite olika saker redan, vad det är jag handlat kan jag så klart inte berätta för er eftersom lite ska till några av er som läser men jag kan ändå skriva att jag handlat.

Oftast när jag handlar på nätet så handlar jag på kredit eller avbetalning. Detta då jag upptäckt att det är säkrare om jag vill skicka tillbaka något. Jag ser alltid till att betala tillbaka mina krediter så för egen del är det inget som känns dumt, men jag vet att många ställer sig kritiskt till det också och det respekterar jag.

Hur som helst om du har krediter eller avbetalning som jag, visste du att det går att samla alla dina lån på ett och samma ställe? På så vis sparar du pengar eftersom du bara betalar en utgift istället för flera. En annan fördel är att du dessutom inte behöver hålla koll på mer än en faktura, vilket jag ser som en stor fördel.

Men som jag skriver här ovan är det viktigt att försöka ha så få avbetalningar, krediter och lån som möjligt. Det är alltså inget man ska förköpa sig på, utan gör som mig och handla men ha pengar kvar som du sedan kan betala på en gång. Det blir bättre för dig i längden.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “Julklappar & krediter.

 • 11 december, 2018 at 17:28
  Permalink

  Förr handlade jag också på avbetalning men har bestämt att om jag vill ha någonting så skall jag spara till det och betala allt på en gång istället för att låna. Om det tex. handlar om en tv eller dammsugare som jag tidigare tagit avbetalning på. Har ju avbetalning eller hur man skall säga att det är på mobilabonnemanget. Jag sitter på ett lån sedan många år tillbaka när jag var gift som inte är så roligt. Så har lärt mig den hårda vägen =)

  Reply
  • 12 december, 2018 at 22:18
   Permalink

   Aha :). Ja då är det ju annorlunda, jag har liksom inget sådant. Vill känna den där säkerheten i att inte kunna bli av med pengarna när jag handlat. På kredit och avbetalning kan man fortfarande få tillbaka pengarna. Det får man ju inte alltid om man betalat kontant 🙂

   Reply
 • 11 december, 2018 at 18:14
  Permalink

  Jag har inte handlat på kredit. Jag är snarare den som sparar ihop, om så en längre period, för att slippa lån. Jag vet att jag är gammalmodig i detta ☺️
  Men kredit har säkert sina fördelar om man bara har koll på läget.

  Reply
  • 12 december, 2018 at 22:19
   Permalink

   Absolut :). Man får ju fundera på vad som passar bäst för var och en 😀

   Reply
 • 11 december, 2018 at 20:03
  Permalink

  Visst är det bra om man samla krediter om man har många. Då får man också bättre överblick

  Reply
 • 11 december, 2018 at 21:04
  Permalink

  Jag handlar också en del på avbetalning eller vad det heter, speciellt nu runt jul. Tycker det är mycket smidigare att beställa alla julklappar i november och betala hälften direkt och hälften i december så slipper jag oro över ekonomin i november. Självklart köper jag bara de jag vet till 100% att jag har råd med 🙂

  Reply
 • 11 december, 2018 at 21:49
  Permalink

  Ja det är ju bra när man kan det 🙂 jag brukar dock betala på en gång.. men det är ju bra att alternativ finns!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: