Julkalendern: Lucka nummer 17: ” När jag valde bort en relation”

Julkalendern är skapad av Johanna kajson.

Jag har bara valt bort saker under perioder i livet, men aldrig under en längre tid. Det har oftast varit i perioder när mitt mående tagit över och jag inte orkat prata i telefonen, eller umgås med människor. Men jag får medge att dessa tillfällen är sällan. De människor jag har i mitt liv, är människor som betyder något för mig. Är du en del av mitt liv, har du alltid en plats i mitt liv.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

26 thoughts on “Julkalendern: Lucka nummer 17: ” När jag valde bort en relation”

 • 17 december, 2018 at 09:24
  Permalink

  Det låter som en sund inställning att kunna känna efte och ta ett steg tillbaka när det behövs. Och en fin vän är du som har den inställningen att är någon väl med i ditt liv så är den det❤️

  Reply
 • 17 december, 2018 at 09:52
  Permalink

  Det låter skönt att du inte behövt välja bort någon. Tyder även på att du har rätt personer i ditt liv som också stannar där, även om du i perioder inte orkat umgås. 🙂 Det är t ex inte alltid de man tror alltid ska finnas där väljer att stanna när man behöver tid för sig själv.

  Reply
  • 17 december, 2018 at 20:04
   Permalink

   Ja absolut :). Jag är sådan med några få nära vänner, då blir vänskapen lite starkare tror jag 🙂

   Reply
 • 17 december, 2018 at 10:07
  Permalink

  Känner igen mig i det du skriver, jag har också vid vissa tillfällen inte orkat svara i telefonen eller umgåtts med andra pga hur man mår. Man känner sig dum som inte svarar när det ingen men ibland klarar man bara inte av det. Då får mam förklara sig senare när man mår bättre igen ??
  Emelie recently posted..Plogbilen fick sig en utskällning

  Reply
  • 17 december, 2018 at 20:03
   Permalink

   Ja precis :). Tänker också att vänner nog förstår 🙂

   Reply
 • 17 december, 2018 at 12:43
  Permalink

  Fast då tycker jag nog inte du har valt bort, utan mer jag orkar inte just nu. Är man en riktig vän så väntar man då ut dig tills du orkar igen 🙂
  Hanna recently posted..Göra klart dagen

  Reply
 • 17 december, 2018 at 16:57
  Permalink

  Jag har valt bort måånga relationer i mina dagar, men största var när jag slutade med droger och sa upp kontakten med alla vänner som själv använde. Det blev några stycken på väldigt kort tid, heh.

  Reply
  • 17 december, 2018 at 20:07
   Permalink

   Åh jag kan tänka mig att det är bra att göra så då <3

   Reply
 • 17 december, 2018 at 17:35
  Permalink

  Känner igen mig i det du skriver och att det i perioder inte är lika tätt med kontakter. Jag har bara ett par få vänner som alltid finns kvar oavsett om man inte hörts på länge.
  My wonderful loves recently posted..Liten jullista

  Reply
  • 17 december, 2018 at 20:06
   Permalink

   Jag tror det är lite så ibland :). Det är helt okej 😀

   Reply
 • 17 december, 2018 at 18:39
  Permalink

  Det är ju verkligen det ideala när man bara har såna människor i livet som man vill ha där, och som man vill ska ha en plats. Att man kanske behöver ta en paus ibland för att samla krafter i ensamhet tycker jag är naturligt, eller kanske rentav självbevarelsedrift 🙂 Det värsta är relationer som man av något skäl inte kan välja bort, utan måste stå ut med även om man inte vill.

  Reply
  • 17 december, 2018 at 20:23
   Permalink

   Ja absolut :). Jag har nog kommit dit ganska tidigt, kan vara för att jag inte släpper in så många människor i mitt liv 🙂

   Reply
 • 17 december, 2018 at 18:57
  Permalink

  Intressant inlägg. Jag har valt bort en hel del förhållande pga att de inte har varit bra för mig, bland annat min papoa.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: