Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högkänslighet Sorg & saknad

Så var det måndag, och en vecka före jul.

Jag är helt slut, alltså så där som man är när man kört på för länge och kroppen liksom skriker efter att få paus. Det är nära nu, det är bara 2,5 arbetsdagar kvar denna vecka och detta år för mig. Det ska bli bra, där på torsdag att bara få komma hem en stund. Jag ska visserligen fixa naglarna först och sedan har jag inlämningsuppgift att göra fast den ska vara klar den 7/1 så det är tid kvar.

Jag behöver bara det där med lugn och ro, finna friden inombords och inte ha någon stress ett tag. Dessa månader har kört slut på mig, hösten blev inte alls som jag tänkt mig. Mormors cancerbesked, hennes död två månader senare och så mycket annat som heller inte blev som jag tänkt mig utöver det. Ni vet sådana där skitgrejer som inte alls kan toppa mormors dödsfall men som liksom blev för tungt till slut att bära.

När jag igår fick meddelande från Ladok, trodde jag mina ögon när jag var godkänd på fältstudien. Jag var helt enkelt så säker på att den inte nådde godkänd nivå, jag orkar liksom inte ens prestera hälften så mycket som jag gjorde för ett år sedan och lyckades ändå bli godkänd. Idag vann jag 100 kronor på Sverigelotten och även där förstår jag inte hur det gick till, min hjärna går liksom på nollstatus just nu. Jag är glad att lyckas ta mig ur sängen, iväg till jobbet och även någonstans klara mina studier.

Ibland undrar man hur hjärnan, hjärtat och kroppen kan hålla ihop när omvärlden rasar? Det är märkligt på något vis.

12 Comments

 1. Vad skönt att du snart får lite ledighet så du kan vila upp dig och få lite ny energi. Och grattis att det blev godkänt så skönt när det blir det men man tror att det inte kommer bli godkänt 🙂

 2. Vet hur det är att känna stressen efter att få lugn och ro! Det bara ilar i hela kroppen efter att få vila. Hoppas du får det lugnt snart så du kan vila!

 3. Visst är det märkligt hur allt bara fortsätter, hur man egentligen bara vill ligga som en pöl och absolut inre göra något. Men kroppen säger till en något annat. Grattis till vinsten på Sverigelotten, jag har sådan otur i spel så jag inte ens spelar. Haha
  Krma på dig!

 4. du måst lugna dej så du känner inre lugn annars blir inget lungt
  hatar cancer usch verkligen =(

  gud så fin du är o vilka lockar du hade nu … sötfis som ja säer till tjejerna här me lockar japp du passar in på deras lockar hi hi så fina kram

 5. Nu förstår jag verkligen varför du har mått som du har gjort den senaste tiden.Usch så jobbigt det är att få besked att en nära anhörig har fått canser och tyvärr dör.Vad imponerad jag blir av att du ändå på något sätt och vis lyckades att bli godkänd det måste väl känns helt underbart för dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: