Jag har nu ringt till blodcentralen här i Falun och frågat om jag får ge blod. Imorgon någon gång kommer läkaren ringa mig och ge mig ett svar om jag får ge blod eller inte. JAG hoppas jag kommer få ge blod. Jag känner att det skulle kännas som en god gärning då jag vet flera som faktiskt varit i behov av blod många gånger och jag vet personer som faktiskt överlevt just på grund av att dom fått blod. Nu hoppas jag alltså på att jag ska få ge. Det finns en anledning att jag inte får och den är den djupa ventrombosen jag hade 2003. Jag känner att jag hoppas att den inte ska stå i vägen för mig att ge blod nu. Det här känns stort, och har jag “tur” så kommer jag snart vara blodgivare. Jag är 0 rh+ och ska då kunna ge blod till vem som helst om jag förstått rätt förut när jag pratade med min BM och fick veta vilken blodgrupp jag var.

Ger ni blod? Varför eller varför inte? Vet du vilken blodgrupp du har?


3 kommentarer

  1. 2010-02-04 @ 21:17:03

    Jag är Rh neg och jag ger inte blod och det beror på att jag inte får ge blod på grund utav min sjukdom. Jag behöver allt blod själv. Jag får heller inte vara organdonator om jag skulle dö, och det beror också på min sjukdom, eftersom att den sakta men säkert förstör mina organ. Jag är själv sjuk och behöver det till mej själv – känns jättetråkigt att inte kunna hjälpa till, men tyvärr är det såhär det är. Den dagen mina organ inte håller längre kanske jag har turen att få hjälp av någon annan. Därför är jag jätteglad över att ni blodgivare och organdonatorer finns!

  2. 2009-11-10 @ 23:57:10

    Jag ger inte. Finns en mkt enkel anledning. Jag är så mesig och rädd för den JÄTTETJOCKA nålen dom sätter Skittöntigt egentligen och jag önskar att jag vågade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: