Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Lärarprogrammet

Skoldag.

Nyss hemkommen från skolan. Gick dit vid åtta och diskuterade litteraturen med Lisa, sen dök Linda och Malin och Sandra upp efteråt. Efter diskutionerna blev det seminarium som gick riktigt fort idag. Vi fick berätta egenskaper/roller av oss själva. Jag tog mig själv som mamma och som storasyster.

Jag sa att: Som storasyster blir jag som fem år igen. Jag retas och gräver och rotar i mina syskons grejer. Håller på att bestämmer och beter mig som ett riktigt barn. Tvinga mina syskon till diverse elakheter och utöver någon slags makt. Antar att alla storasyskon är jävliga på den punkten. Men som mamma, visst så har man makt och jag retas en del med sonen, INTE retas elakt men ni vet busretas så där som jag kommer först till dörren osv. Igår när jag lekte den där leken så stod jag och sonen vid ytterdörren och skulle se vem som vann in jag och sonen proppade fötterna innanför dörren och han vann så hör jag bakom mig en av tanterna i huset säga, ÅH här busas de. Jag blev faktiskt alldeles röd i ansiktet vilket inte är vanligt för att vara mig. Kändes pinsamt fast det ändå var förbannat roligt att leka med sonen jag gör det rätt ofta men när vuxna ser sånt där beteende skämms man ju omedvetet. I alla fall säger hon, JA ibland måste man få busa och leka med sina barn också. Så skrattade hon och jag med. Hehe. Sonen som var vinnaren njöt i fulla drag. Hehe. I alla fall så tillbaka till min mamma roll. Som mamma är jag rätt mild, jag kan vara sträng, och skälla, retas och skratta men ändå jag är mild och kärlekfull på ett sätt jag aldrig varit mot någon innan. Som den lilla saken som när sonen kryper upp i mitt knä och jag bara kramar om honom. Mild på ett mammavis. Jag tror det är viktigt för barn att ha en mamma som är sträng, ibland arg, ibland ledsen, ibland glad men ändå mamma mild och kärleksfull och sån är jag som person med min son.

Efter seminariet gick jag och Lisa till donken, åt lite pratade och sen kikade vi i affärerna på regimentet.

Snart ska jag hämta den busiga lilla sonen, ska hem och städa lite. Sen får jag se vad som sker resten av dagen. Vad ska ni göra?

1 Comment

  1. 2009-11-10 @ 23:38:08

    Hej! Hehe blir nog ingen lärare eller förskolefröken av mig Känner mig färdig med dagisarbete för tillfället Hur tycker du att det är att plugga? Hur länge har du kvar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: