Blodgivning & välgörenhet Blodgivare.
Blodgivning & välgörenhet

Blodgivare.

FICK besked. Jag får lämna blod. Först och främst ska jag bara gå igenom dom grundläggande testerna. Kolla så man inte har någon sjukdom som hiv osv. Men sen får jag lämna, jag ser faktiskt fram i mot det. Tänkte att jag kunde låta er följa den resan lite genom att jag tar med kameran och fotograferar på måndag när jag först ska dit för att lämna blodprover och sedan för att visa när dom tömmer osv. Jag tänkte att om jag visar hur det går till kanske fler blir inspirerade att faktiskt lämna blod. För er som redan är intresserad kan ni klicka på bilden jag lagt upp. Ni kommer då till GE BLOD’s hemsida och får all information ni behöver. Jag är dock en av dom som anser att man ska ge om man vill, vill man inte ska man inte heller ge blod. Alla ska få bestämma själva. Dock har det tydligen varit provocerande för vissa att jag anmält mig för att ge blod. Visst om det var religösa resonemang men vissa anser att man inte ska ge blod på grund av att man då kanske räddar livet på en idiot så som pedofil eller mördare. Jag känner så här att där vänder jag på steken. Jag kanske räddar livet på ett litet barn som råkat ut för en olycka eller av andra skäl måste ha blod för att överleva. Jag kanske räddar liv på någons mamma eller pappa. Kanske en kvinna som fött barn och förlorat massor med blod och kommer dö om hon inte får blod. Om jag då har lämnat mitt blod och hon får det blodet och överlever, ger jag ändå två människor chansen att leva. En mamma som får uppleva livet med sitt lilla barn, och ett barn som i stället för att kanske växer upp och blir deprimerad och tror att h*n dödade sin mamma får chansen att ha en mamma i livet bara för att jag lämnade blod åt dom. På så vis kanske jag besparar oss en idiot. Hellre att någon idiot kanske får mitt blod, än att jag kanske gör en idiot själv genom att inte ge mitt blod när jag vill. SEN som sagt, jag tycker inte alla ska ge blod. Jag tycker det är upp till var och än.

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: