Sitter och tråkar och då kan jag lika väl skriva nått äckel som rubrik. Snorkråka, för att bygga på inlägget hemorrojder här nedanför är ett skumt ord. Alltså LYSSNA på ordet.
SNOR : Äckel ord egentligen låter fult och bläigt, men i alla fall SNOR, de kan betyda att du snor någonting, eller att du har snor i näsan. Snor känns ju mer som det är äckliga man får vid förkylning inte dom där hårda päckel sakerna i näsan (kommer mer om dom strax)
KRÅKA : Kråka är ju en fågel? Hur sjutton kan man då lägga snor framför? För jag har aldrig sett en fågel snora. Nog för att dom kan nysa men snora nej tyvärr det gör dom inte. Så alltså är det där ordet totalt ologiskt på alla sätt och vis.

SNORKRÅKA , hur fick man då ordet att bli ett ord? Snor som är slemmigt och Kråka som är mjukt och dunnigt. Jag vet visserligen inte hur andra människors snor är men inte fan uppfattar jag “snorkråkor” som mjuka och slemmiga direkt. Mest äckliga.

Det här leder mig in på vilka saker man INTE får disskutera. Snor, bajs och likande. Redan som riktigt små får vi lära oss att SÅNT pratar man inte om. Ändå är det fan mer naturligt att disskutera bajs, snor och annat äckel än att disskutera rean på HM. Rean på HM kom efter alla som sägas fula saker man inte får säga. Jag jobbar och studerar till lärare. Eftersom jag just nu läser för förskolan så märks det mycket VÄL vad som är okej och inte. Vi disskuterar pedagogik men vi får inte lära oss ett skit av att byta blöjor och sånt. För vissa till exempel som inte bar barn eller syskon kan det nog bli en chock. Helt plötsligt ska man torka gröna snoriga näsor, byta ner bajsade blöjor och ha en skrikande unge som ABSOLUT inte vill bli av med bajset. Jag menar är det egentligen inte sådant man också borde få lite information om? Nog för att många är medveta om detta men jag tror också FLERA kanske inte är det, utan tror att det mesta kommer gå ut på att göra en pedagogisk miljö för barnen. Tyvärr ser inte verkligheten ut sån. Men skolan berättar inte om bajsiga blöjor, om barn som disskuterar bajs vid matbordet, om ett barn som spyr när du äter din lunch och så vidare. När man jobbar med barn får man inte vara kräsen sägs det men ändå säger vi till barnen, MEN fy inte säga såna ord. VARFÖR? För vi vuxna tycker dom är äckliga eller för att barnen bara konstaterar att detta är jävligt intressant ämne?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: