Dark Mode Off / On
Lärarprogrammet

God natt.

Ska bege mig till sängen nu. LÄR de har inget val. Imorgon så har jag anmält mig tillgänglig på jobbet så lär vara pigg och allert klockan 7.00 imorgon i fall jag skulle få sms. På torsdag ska jag och Lisa prata med högskoleverket om hur vi ser på högskolan Dalarna och dess utbildning. Det ska bli väldigt KUL och intressant faktiskt. Spännande, ingen ville egentligen ställa upp men så tänkte jag att eftersom jag är en kritiker som tycker att jag nog faktiskt kan både säga positiva och negativa saker passar det mig. Så efter att ha övertalat och övertygat Lisa så bokade vi in oss. Undra vilka dom som är med är? Ska bli kul att säga sin åsikt, och jag är av den åsikten att säger man inte vad man tycker så blir det inga förändringar och förändring behöver inte alltid vara något negativt.

På högskolan märks det en viss medvetenhet om att ute i verksamheten så är många lärare rädda för förnyelse och även VÅGA göra något nytt. Detta gäller tack och lov inte hela skolverksamheten men på många ställen. Det känns som att det kanske är en rädsla för att tappa kontrollen? Jag hoppas jag blir så pedagog som faktiskt vill utvecklas hela tiden, för det är faktiskt inte vi som går på förskolan och skolan det är barnen, är barnen där får våra eller deras skull? Barnen är där för deras och då är det också våran uppgift att faktiskt låta barnen styra och bestämma lite. INTE allt men mycket, om barnen önskar göra vissa saker tycker jag faktiskt det är pedagogernas ansvar i den mån det går att faktiskt uppfylla detta. MEN jag vet att det är svårt, mycket för kommunerna vägrar släppa efter på pengarna och det är förbannat orättvist att barn på föredetta högstadiet ärver böcker som är 15 år eller äldre för att skolan inte har råd att köpa nytt. Det är hemskt att ekonomin ska styra för att barnen ska få en bra grund och start i livet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: