Dark Mode Off / On
Skelettinfektion Tweenieåldern

Williams skelettinfektion – samtal med läkaren här på Falu lasarett.

041

Jag har alldeles nyss pratat med läkaren här på barnkliniken. Jag hade tagit med mig lite frågor på en lapp, över de saker jag funderade över. William fick kryckor idag, och fick lära sig använda dem genom att öva tillsammans med sjukgymnasten.

William ska ha antibiotika intravenöst tills fredag klockan 8:00, sedan får han med sig tabletter hem. Eller vi får så klart köpa dem på apoteket. Williams ska gå med kryckor i sex veckor och sedan ska han röntgas igen. Han får inte medverka på idrotten i skolan eller idrotta på fritiden. Inga långa promenader eller springa får han utföra under dessa sex veckor. Eftersom William går till skolan kommer han att få sjuktransport till och från skolan på dagarna. Han ska gå på antibiotika i sex veckor, så jag börjar mer och mer inse att detta är en lång tid för återhämtning. Det känns så konstigt när man tänker på det, hur som helst så när jag gick härifrån för att springa hem och duscha, lämnade jag en ledsen son. När jag kom tillbaka hade han dock hittat sig en kompis i tonårsrummet så gissa vem som var jätteglad. Det kändes så bra i hjärtat på mig.

Nu befinner sig William i tonårsrummet så jag sitter här en sväng, i Williams säng på sjukhuset och om två timmar ska han få sin antibiotika igen.

 

 

4 Comments

  1. Även om det suger så är det jätteviktigt att man låter kroppen vila när man har en så pass allvarlig infektion så att kroppen får bästa förutsättningarna till att bekämpa infektionen.

  2. Usch då, jag har hängt med en del här i bloggen och instagram. Förstår att det är jobbigt just nu och har varit. Hoppas att återhämtningen går bra och smärtfritt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: