Utmattningssyndrom – Stress även i drömmar. 

Ligger nerbäddad i min säng. Idag är det fredag. William ska strax gå till skolan, han har ätit frulle och jag har tagit mina tabletter och mediciner. Idag är den en vecka kvar med järntabletter, avskyr att ta järntabletter magen blir helt knäpp efteråt…

Tog en bild igår i höstmörkret. Nu är det verkligen en ny årstid och kvällarna är mörka.

Har drömt om jobbet inatt, eller ja det var en blandning. Jag var lärare och det var mina elever, men mitt i allt var jag även själv barn och gick på grundskolan igen. Var nog runt 12 år för vi befann oss i mitt gamla klassrum på mellanstadiets årskurs 6 och jag gick ner på toaletten på min skola. Väl där tog några gamla klasskompisar och sprutade vatten på mig. Inte för att något sådant hände under min skolgång, så förstår inte alls varför men jag blev i drömmen fast besluten att förändra saker.

Jag drömde även att jag skulle på fotboll?! (Hemska tanke), jag satt i en bil och insåg att jag inte hade några trosor på mig under en klänning av modellen mycket kort. Haha som detta ens skulle kunna ske i verkligheten! Men oavsett försökte jag i drömmen dra ner kjolen. Skulle kliva ur bilen och min väska ramlar ner på en påse, lyfter väskan och det kommer upp en svärm med småflugor! Fick panik då dessa var överallt.

Mina drömmar just nu, det är så intensivt hela tiden. Gång på gång känner jag panik och ångest även i sömnen, livliga drömmar och en orolig sömn. Jag undrar när sömnen och drömmarna blir lugnare. Jag längtar efter att vakna utan stresspåslag.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

10 thoughts on “Utmattningssyndrom – Stress även i drömmar. 

 • 21 oktober, 2016 at 09:39
  Permalink

  Usch vad jobbigt 🙁 tycker själv det är jobbigt att drömma intensivt en gång om året typ…kram ?
  Alice recently posted..Shoppingdag

  Reply
 • 21 oktober, 2016 at 10:03
  Permalink

  Vilket fint fönster du har.Ja det var verkligen helt olika drömmar.Nu tror ju jag att allt konstigt som händer i ditt huvud just nu även beror på medicinerna.Du tillför främmande substans till kroppen och såklart följet det också med oönskade biverkningar.Det går mot rejäl höst så du kan med gott samvete mysa hela dagen.Gör det!
  kram till dig

  Reply
 • 21 oktober, 2016 at 13:13
  Permalink

  Vad jobbigt när man har såna perioder när man drömmer konstiga saker. Vet inte riktigt vad man ska göra för att inte göra det. Om det är stress som påverkar är det inte alltid lätt att få bort stressen. Göra något som lugnar en ner på kvällen kanske?

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: