Dark Mode Off / On
Questions & Answers

5 saker du förmodligen inte visste om mig.

IMG_7678

1 – Jag äger skog och mark. Detta gör att jag sedan ett år tillbaka ganska ofrivilligt blev en del av Orsa besparingsskog. Ofrivilligt därför att jag helt enkelt aldrig trodde mig själv bli delägare i skogsbruk och även för att jag helt enkelt inte kan något om sånt här. Jag fick detta som ett del i ett arv, och då skogsbiten inte är så stor tror jag äger cirka 300 kronor i den? Kanske ett träd? Så får jag helt enkelt ha denna del kvar.

2 – Jag har en förmåga att skratta vid olämpliga tillfällen. Inte för att jag tycker sakerna är roliga, men när jag är nervös eller rädd börjar jag skratta. Det slår aldrig fel, det här gör att folk blir provocerade och tror jag tycker saker är roligt när jag egentligen inte alls har speciellt kul inombords.

3 – Jag har en förmåga att dra till mig levande ting. Det kommer alltid människor och frågar mig om vägen, eller ber mig om hjälp när jag befinner mig på platser. Sitter jag ensam på en parkbänk har jag snart flera människor runt mig. Äldre, hemlösa, barn, turister, människor med annat modersmål än svenska och även djur kan tilläggas. Oftast när jag sitter så där får jag höra en hel livshistoria och ibland undrar jag hur jag av alla människor kan synas så tydligt?

4 – Jag känner när människor ljuger eller inte talar sanning. Jag brukar tänka att det är som ett extra sinne, jag har aldrig haft fel om en människa. Jag vet precis hur en människa är genom att komma nära henom, det går på ett par sekunder för mig att se rakt in i någons själ. Det låter väl konstigt, men sånt är fallet.

5 – Det är först nu runt 30 som jag äntligen känner mig i fas med andra i min ålder. Tidigare i livet har jag alltid känt mig äldre, som att jag fått ge ner på en nivå för att fungera ihop med människor. Idag så är det inte så längre, det här kanske också är en bidragande faktor i att jag umgåtts med människor i olika åldrar hela livet. Att jag helt enkelt lärt mig att balansera åldern, jag tror jag känt min äldre än jag är för att jag haft en hel del livserfarenhet och då från ganska tidig ålder.

33 Comments

  1. Ja gud lika här! Till exempel om man blir upprörd och försöker säga ifrån så börjar man skratta istället :-o. Fastän man inte tycker det är roligt utan för det blir fel 🙁

 1. Vilket bra inlägg! sånt här gillar jag verkligen att läsa.

  Kul att lära känna dig lite mer 🙂
  Jag känner igen mig på nr3, brukar vara lite så för mig med .. 😉

  Sv: Ja kanske det 😉
  Det får jag lov att göra vid tillfälle 😉

  Kram

 2. Spännande det där med att se en människas själ.Måste du vara i fysisk närhet av en människa för att kunna känna av eller räcker det med att läsa vad en människa skriver som till exempel här på din blogg? Skogsägare är inte dåligt.

 3. Spännande det där med att se en människas själ.Måste du vara i fysisk närhet av en människa för att kunna känna av eller räcker det med att läsa vad en människa skriver som till exempel här på din blogg? Skogsägare är inte dåligt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: