Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – Det känns som jag spyr ur mig känslor.

Idag var jag till beteendevetaren, jag jobbade cirkus en timme för att bege mig ditåt sen. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Sa väl till beteendevetaren att jag just nu börjar känna att jag inte längre känner mig deprimerad utan att det är annat som gör mig trött och less på saker. Jag förklarade väl att jag just nu står och känner mig frustrerad, jag vill inte vara placerad i ett fack där man förväntas vara en kvadratisk mall. Jag kan förstå att det är så att normen ser ut på ett vis, men det finns ju alltid avvikelser inom normen.

Jag avviker och känner mig inte helt tillfreds just nu. Jag biter ihop men som jag sa till beteendevetaren ”Vissa dagar undrar jag varför alla andra får vinterkräksjukan utom jag, det känns som jag hellre haft det än går till jobbet”. Jag förstår att någon reagerar på detta, vad menar jag egentligen? Men saken är den att det jag menar är att det jag gör på jobbet inte fyller någon mening för mig, det känns meningslöst och det får mig att känna mig lika meningslös också.

Glöm inte att du är värdefull, det där uttrycket ni vet? Känns mer som Björn Rosenströms ”Glöm inte bort att du är värdelös”, det är så jag känner mig på jobbet. Kanske inte värdelös direkt men liksom inte värdefull heller. Jag känner mig meningslös, jag har inget att göra direkt och att plocka skor och kläder i korridorerna tar några sekunder.

Jag förstår att majoriteten med utmattningssyndrom gärna bara vill sitta av tiden, sådan är inte jag. Beteendevetaren var egentligen den första som sa det jag ville höra idag, ”DU vet ju bäst vad du mår bra av, alla med utmattningssyndrom är inte lika”. Det kändes bra, om än hopplöst. Jag står väl ut nu då, kämpar på. Jag känner mig inte deprimerad som förut när jag inte ville kliva ur sängen, men jag känner mig maktlös och uttömd på energi. Det kanske är lika illa egentligen.

34 Comments

 1. oj nu blir du nog arg på mej =) Tänkte precis säga. Du vet ju bäst hur du mår o det är inte två som mår lika så är det ju faktiskt
  Det är ethär jobbiga tycker ja att man ibland inte förstår VARFÖR mår ja såhär varför är det såhär.. man kunde tycka frys du ihjäl du lilla fåegel istället för pip i busken allatså guuud men ja vet hur det är
  Bara en önskan att du ska må bättre söta du fin morgon dag kramar

 2. Bra ord där det är ju likadant med en förkylning den ter sig ju oxå olika beroende från person till person såklart att detta är ju olika från fall till fall där ingen är den andra lik!
  Svar: Jamen eller hur det är ju så himla smidigt,så slipper man tänka själv liksom!

 3. Här kommer jag med en mental kopp te igen. Kram på dig! Tycker att du är fruktansvärt stark och modig som delar med sig så mycket av hur du känner, det ger en helt annan förståelse och även om jag inte tycker det är kul att du är drabbad så känns det som att jag kommer bemöta människor i liknande sits på ett sätt som jag förmodligen inte hade förstått själv.

 4. Du är stark! Glöm inte det! Jag vet precis hur det känns och går igenom ungefär samma period som du. Vi kämpar tillsammans! Det går snart över! <3
  Kram
  sv: Visst är den bra, sjukt skön! 😀

 5. Men alltså så jobbig situationen blivit 🙁 Men du har verkligen en bra och arbetsam inställning, hoppas bara att det snart går din väg!

 6. TACK för att jag äntligen hittat din blogg! Kommer läsa igenom gamla inlägg idag och sen följa din blogg från och med idag 🙂 Har själv utmattningssyndrom delux.

 7. Måste bara få fråga.. Varför får du inte göra meningsfulla saker när du jobbar? Jag tänker att det i skolorna fattas resurser hela tiden, att alla extra resurser måste vara väldigt värdefulla. Varför får du inte vara med i klassrummet tillsammans med eleverna? Plocka kläder och skor i korridorerna behöver man inte vara utbildad lärare för.. Du måste väl få använda din kompetens trots att det bara är någon timme per dag du är där.. ? Speciellt om det är det du själv vill och mår bäst av..
  Hoppas iaf att det blir bättre för dig och att du snart får må riktigt bra igen!

  1. För att ”normala” personer med utmattningssyndrom helst vill sitta i ett tyst rum… Det gör att jag som avviker inte alls får samma möjligheter. Jag håller fullt med dig, hade dock ett helt okej möte idag så hoppas på förändring.

 8. Jag förstår precis hur du menar, för egen del känns det rätt ofta som om min chef inte litar på att jag vet bäst själv vad jag behöver för återgång till jobbet. Ge mig något vettigt att göra och behandla mig inte som ett litet barn gjort av glas typ!! Hoppas det blir bättre för din del snart!☺

 9. Det är viktigt att man lär känna sig själv. Hoppas verkligen det är på väg åt rätt håll för dig. Lycka till! ps. Glöm inte att du ÄR värdefull!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: