Utmattningssyndrom – Det känns som jag spyr ur mig känslor.

Idag var jag till beteendevetaren, jag jobbade cirkus en timme för att bege mig ditåt sen. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Sa väl till beteendevetaren att jag just nu börjar känna att jag inte längre känner mig deprimerad utan att det är annat som gör mig trött och less på saker. Jag förklarade väl att jag just nu står och känner mig frustrerad, jag vill inte vara placerad i ett fack där man förväntas vara en kvadratisk mall. Jag kan förstå att det är så att normen ser ut på ett vis, men det finns ju alltid avvikelser inom normen.

Jag avviker och känner mig inte helt tillfreds just nu. Jag biter ihop men som jag sa till beteendevetaren “Vissa dagar undrar jag varför alla andra får vinterkräksjukan utom jag, det känns som jag hellre haft det än går till jobbet“. Jag förstår att någon reagerar på detta, vad menar jag egentligen? Men saken är den att det jag menar är att det jag gör på jobbet inte fyller någon mening för mig, det känns meningslöst och det får mig att känna mig lika meningslös också.

Glöm inte att du är värdefull, det där uttrycket ni vet? Känns mer som Björn Rosenströms “Glöm inte bort att du är värdelös“, det är så jag känner mig på jobbet. Kanske inte värdelös direkt men liksom inte värdefull heller. Jag känner mig meningslös, jag har inget att göra direkt och att plocka skor och kläder i korridorerna tar några sekunder.

Jag förstår att majoriteten med utmattningssyndrom gärna bara vill sitta av tiden, sådan är inte jag. Beteendevetaren var egentligen den första som sa det jag ville höra idag, “DU vet ju bäst vad du mår bra av, alla med utmattningssyndrom är inte lika“. Det kändes bra, om än hopplöst. Jag står väl ut nu då, kämpar på. Jag känner mig inte deprimerad som förut när jag inte ville kliva ur sängen, men jag känner mig maktlös och uttömd på energi. Det kanske är lika illa egentligen.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

34 thoughts on “Utmattningssyndrom – Det känns som jag spyr ur mig känslor.

  • 7 februari, 2017 at 20:38
   Permalink

   Jag hoppas det, men det känns som man står och trampar. Man blir så maktlös :/

   Reply
 • 7 februari, 2017 at 19:57
  Permalink

  oj nu blir du nog arg på mej =) Tänkte precis säga. Du vet ju bäst hur du mår o det är inte två som mår lika så är det ju faktiskt
  Det är ethär jobbiga tycker ja att man ibland inte förstår VARFÖR mår ja såhär varför är det såhär.. man kunde tycka frys du ihjäl du lilla fåegel istället för pip i busken allatså guuud men ja vet hur det är
  Bara en önskan att du ska må bättre söta du fin morgon dag kramar
  ullie recently posted..Håller tummarna då

  Reply
  • 7 februari, 2017 at 20:41
   Permalink

   Ja absolut, grejen är väl att man gärna vill göra något. Att inte få utmanas är inget för mig liksom.

   Reply
 • 7 februari, 2017 at 20:01
  Permalink

  tråkigt att du känner så 🙁 hoppas innerligt att det bara blir bättre för dig ?

  svar: jag fyller 9e ?
  Alice recently posted..En bra tisdag 

  Reply
  • 7 februari, 2017 at 20:40
   Permalink

   Ja det är inte kul direkt :(. Åh då fyller du om 2 dagar alltså 😀

   Reply
 • 7 februari, 2017 at 20:17
  Permalink

  Bra ord där det är ju likadant med en förkylning den ter sig ju oxå olika beroende från person till person såklart att detta är ju olika från fall till fall där ingen är den andra lik!
  Svar: Jamen eller hur det är ju så himla smidigt,så slipper man tänka själv liksom!

  Reply
 • 7 februari, 2017 at 20:20
  Permalink

  Här kommer jag med en mental kopp te igen. Kram på dig! Tycker att du är fruktansvärt stark och modig som delar med sig så mycket av hur du känner, det ger en helt annan förståelse och även om jag inte tycker det är kul att du är drabbad så känns det som att jag kommer bemöta människor i liknande sits på ett sätt som jag förmodligen inte hade förstått själv.
  Yohanna af Skovde recently posted..Jag älskar skor

  Reply
  • 7 februari, 2017 at 20:39
   Permalink

   Åh tack du <3. Så fint av dig att skriva så, det är jättefint att höra att det jag skriver lär någon annan. Jättefint verkligen, blir rörd <3.

   Reply
 • 7 februari, 2017 at 20:30
  Permalink

  Du är stark! Glöm inte det! Jag vet precis hur det känns och går igenom ungefär samma period som du. Vi kämpar tillsammans! Det går snart över! <3
  Kram
  sv: Visst är den bra, sjukt skön! 😀
  A M recently posted..REPEAT

  Reply
  • 7 februari, 2017 at 20:44
   Permalink

   Tack, det känns verkligen inte så men fint att höra. Kämpa på du också! Stor kram <3

   Reply
 • 7 februari, 2017 at 21:38
  Permalink

  Men alltså så jobbig situationen blivit 🙁 Men du har verkligen en bra och arbetsam inställning, hoppas bara att det snart går din väg!
  NICOLE recently posted..Middagstips & massage

  Reply
 • 7 februari, 2017 at 22:39
  Permalink

  TACK för att jag äntligen hittat din blogg! Kommer läsa igenom gamla inlägg idag och sen följa din blogg från och med idag 🙂 Har själv utmattningssyndrom delux.
  Karinas lån-blogg recently posted..Kontantinsats vid husköp – Allt du behöver veta

  Reply
 • 7 februari, 2017 at 23:01
  Permalink

  Så starkt att du känner att du kan dela med dig på bloggen, hoppas verkligen du mår bättre snart!! Kram
  Amanda recently posted..New hair and nails

  Reply
  • 8 februari, 2017 at 21:02
   Permalink

   Tack, känner mig inte så stark men fint att läsa :). Kram

   Reply
 • 7 februari, 2017 at 23:15
  Permalink

  Måste bara få fråga.. Varför får du inte göra meningsfulla saker när du jobbar? Jag tänker att det i skolorna fattas resurser hela tiden, att alla extra resurser måste vara väldigt värdefulla. Varför får du inte vara med i klassrummet tillsammans med eleverna? Plocka kläder och skor i korridorerna behöver man inte vara utbildad lärare för.. Du måste väl få använda din kompetens trots att det bara är någon timme per dag du är där.. ? Speciellt om det är det du själv vill och mår bäst av..
  Hoppas iaf att det blir bättre för dig och att du snart får må riktigt bra igen!

  Reply
  • 8 februari, 2017 at 20:49
   Permalink

   För att “normala” personer med utmattningssyndrom helst vill sitta i ett tyst rum… Det gör att jag som avviker inte alls får samma möjligheter. Jag håller fullt med dig, hade dock ett helt okej möte idag så hoppas på förändring.

   Reply
 • 8 februari, 2017 at 06:16
  Permalink

  jag trodde att det hade blivit bättre på jobbet, det dr med att ha något att göra 🙁 Har du fått mindre att göra igen?
  ljuva julia recently posted..Jag kommer klara mig

  Reply
  • 8 februari, 2017 at 20:49
   Permalink

   Ja alltså har saker att göra, men knappt något administrativt vilket gör att när jag plockat kläder och sånt blir det långtråkigt :/

   Reply
 • 8 februari, 2017 at 06:30
  Permalink

  Jag förstår precis hur du menar, för egen del känns det rätt ofta som om min chef inte litar på att jag vet bäst själv vad jag behöver för återgång till jobbet. Ge mig något vettigt att göra och behandla mig inte som ett litet barn gjort av glas typ!! Hoppas det blir bättre för din del snart!☺
  Kattis recently posted..Halvvägs till helg…snart

  Reply
 • 23 september, 2017 at 17:23
  Permalink

  Det är viktigt att man lär känna sig själv. Hoppas verkligen det är på väg åt rätt håll för dig. Lycka till! ps. Glöm inte att du ÄR värdefull!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: