Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – Trappa ner antidepressiva för att sluta helt.

Jag hörde av mig till läkaren på vårdcentralen för några veckor sedan där jag lämnade ett meddelande om att få sluta med Fluoxetinet som jag gått på sedan den 22 augusti. Jag har nu använt detta i 6 månader och jag känner mig inte deprimerad längre, less på saker absolut men inte deprimerad. Jag får inte längre gråtattacker eller ligger och stirrar in i väggen. Jag mår bra rent själsligt, även om jag kroppsligt inte mår lika bra, men det kan ju inte antidepressiva direkt förbättra.

Så nu på morgonen ringde läkaren upp och jag ska börja med att trappa ner medicineringen. I 14 dagar ska jag ta medicinerna varannan dag, och efter 14 dagar var tredje dag i 14 dagar. Det blir alltså sammanlagt 28 dagar till med medicinering då. Det känns bra, det är tydligen vanligt med illamående och huvudvärk som symptom när man slutar med medicinen. Men det är väl okej kan jag tänka mig.

Det känns bra att sluta med medicinen. Det blir något jag slipper tänka på varje dag, och jag känner att jag kommer må bra även när jag slutat med medicinen. Promenader och solsken ger mycket för själen, precis som yoga och meditation här hemma.

16 Comments

  1. hoppas det går bra för dig när du ska trappa ner medicinen ..jag håller allt jag har får att det ska bli bra för dig..föresten väldigt fin bild på dig kramis

  2. Skönt att det känns bra och att du kan trappa ner på den 🙂 Håller tummarna att det kommer gå bra allting! Ha en bra helg 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: