Jag tog lite sovmorgon idag, detta då jag ska jobba lite andra tider ikväll för att kunna vara med på ett möte i eftermiddag. Så nu har jag ätit lunch, kan ju verka tidigt men tänkte att det var en helt okej tid för lunch i alla fall. Jag lär åka till Borlänge runt tolv då jag börjar klockan 13:00 idag, men innan det har jag tänkt lämna två paket som ska postas.

William har friluftsdag idag och befinner således och åker slalom med skolan i Källviken, han var taggad så jag hoppas han får det jättekul.

Igår fick jag en sån fin kommentar när jag var och handlade hämtmat. Kvinnan i kassan sa att hennes vän som också jobbade där precis sagt att jag ”var det vackraste hon sett”. Jag blev så rörd, alltså det värmde rakt in i hjärtat på mig. Tänkte på det efteråt hur viktigt det faktiskt är att ge människor komplimanger varje dag. Det där gör att man känner sig så glad inombords. Det är fint, en komplimang av olika slag det är så viktigt. Man ska bry sig om sina medmänniskor.

En annan sak som innan drog ner mig lite var en kommentar här på bloggen. Jag brukar alltid kommentera när jag läser en blogg. Det är väl för att jag själv tycker om kommentarer och blir faktiskt mer glad av 10 kommentarer än 100 läsare till exempel. Nog för att det är roligt när folk läser, och läsarantalet har jag förstått är hela grejen om man ska räknas som stor. Men för mig är det mer så att jag ÄLSKAR när någon ger respons. Därmed så lämnar jag alltid kommentarer när jag läst, för att jag tycker det är snällt och jag själv uppskattar att någon läst. I alla fall, fick jag en kommentar som frågade hur jag orkar kommentera på varje blogg, och om jag verkligen läser bloggar. Blev faktiskt innerligt sårad, dels för att just läsa bloggar varit min räddning nu som sjuk. Man behöver verkligen inte tänka eller vara hjärnkirurg för att läsa ett inlägg i en blogg, och sen för att jag tycker om att själv få kommentarer och respons så tar jag mig tiden att just ge respons till folk.

Kanske gör man fel då? Det kanske är så att bloggare heller har läsare än kommentarer? Vad vet jag, men det där drog ner mitt humör lite. Så när jag fick höra en fin komplimang av henne där vi hämtade mat, så vände saken och det fick ta mer plats. Det fina gjorde att den där tråkiga kommentaren liksom försvann. För faktiskt, det är betydligt viktigare med fina människor som sprider glädje än negativa människor som stör sig på allt och inget.

50 kommentarer

 1. Vilken fin kommentar du fick när du köpte mat! Som du skriver är det ju sjukt viktigt att faktiskt säga de bra sakerna man så ofta tänker om personer. Jag har verkligen blivit bättre på det de senaste åren.

  Men sen också, vilken tråkig kommentar du fått på din blogg? Det är ju superroligt när någon kommenterar ens blogg! Kan inte bli för mycket. Det enda jag tycker är viktigt är att kommentera något relevant, något som faktiskt vittnar om att man läst inlägget. Men det är ju du superbra på! Fortsätt kommentera och fortsätta skriva bra inlägg, säger jag.

  1. Åh ja det värmde rakt igenom :D.

   Ja det var skittråkigt med den där kommentaren tyckte jag. Blev sårad men känns bra efter jag läst såna kommentarer som din <3, Tusen tack 😀

 2. Ta inte åt dig! Jag själv älskar kommentarer och blir superglad när folk kommenterar. Precis som du är jag rätt flitig på att kommentera, men jag tror faktiskt bara att folk blir glada av uppmuntrande ord!
  Kram på dig!

 3. Håller helt med om komplimanger. Vi ger alldeles för lite av det vilket är synd. I andra länder är de mycket mer frispråkiga och det är så mycket trevligare.

  1. Ja undra varför vi är så? Jag tänker också på det där med andra kulturer att det är mer komplimanger och klapp på ryggen. Mer vänliga ord och mer kärlek? Varför är inte vi svenskar mer så?
   Det ger ju så mycket tillbaka :).

 4. Åh vad härligt att få en sån fin kommentar. Sånt borde man få höra oftare.

  Angående den kommentaren här på bloggen , strunta i den. det är säkert bara någon som är avundsjuk!

  Kram

  1. Åh ja :D. Jag tog personligen till mig av det hon sa och ska försöka att tänka att jag ska ge någon en komplimang varje dag. Bara det där så fin du är idag, eller så fin du är i håret. Vilket bra jobb du gör. Man behöver den där saken, det gör så himla mycket :). Du har helt rätt, ska strunta i den där människan :). Kramar

 5. sv. ja vännen usch ja har varit mycket ledsen o haft det jobbigt tack <3

  Bry dej inte om såna elaka läsare Det är ju ATt man svara precis som du säger det är därför man fortsätter det är så kul o man blir sååå glad när man får alla dessa fina kommenarer o att skriva tillbaka är ju A-o
  och Dessutom ja du ÄR Vacker <3 kramiz

 6. Men vilken härlig komplimang du fick, jag blir varm i hjärtat av att höra att finns människor som faktiskt delar med sig av sån positivitet!? Vad gäller det andra så håller jag med dig, tycker en kommentar visar att någon brytt sig om det man skrivit så fortsätt som du gör för jag uppskattar verkligen dina kommentarer hos mig!?

  1. Ja det var verkligen fint, man ska verkligen ge människor komplimanger det är så himla viktigt att få veta bra saker om sig själv. Åh tack <3, ja jag blev verkligen ledsen först där. Tycker man blir glad av kommentarer själv så. Men känns bra efter människors respons här. Det känns som alla tycker hens kommentar var helt onödig :). Säger väl mer om hen än att jag kommenterar liksom :D.

 7. Vilken underbart mysig komplimang du fick, du är en underbar bloggare, älskar att läsa din blogg om din vardag och allting.

 8. Jag tycker du gör helt rätt. Jag älskar också kommentar. Så fortsätt din egen väg, skriv läs och njut. <3

 9. Vaa? strunta i hen tycker jag /
  Det är väl nån som är avundsjuk antagligen ..
  Så onödigt, alltså varför skriver man sånt? Antagligen mår personen dåligt och måste få andra att också må dåligt eller nåt sånt, trist iaf.

  Håller helt med dig! jag värdesätter kommentarer före 70 besökare .. 🙂
  För kommentarer ger faktiskt mer tycker jag, då får man ju ett gensvar-det får man ju inte alls på samma sätt med besöksantal.

  Hoppas Din torsdag blir bra<3

  1. Ja kändes skittråkigt när jag läste den, som att man skulle sluta kommentera för att någon stör sig. Känns dock märkligt att någon ens orkar störa sig? Fast människor har väl för lite att lägga sin energi på kanske :).
   Kul att man inte är ensam gällande det med kommentarer också :D. Jag älskar kommentarer, man blir så glad inombords 🙂

 10. Vilken fin kommentar från kvinnan i kassan 🙂 Sovmorgon så underbart, har jag med haft och sonen med. Han har studiedag idag och sover ännu 😉

 11. Så tråkigt när man får lite tråkigare kommentarer… ta inte åt dig 🙂 håller med dig om att det är roligare med fler kommentarer än läsare. Jag gillar att gå in och kika på de som kommenterar på min blogg och ge tillbaka 🙂 gillar lite mindre bloggar som ändå är superbra istället för de jättestora bloggarna, där brukar jag bara läsa men kommenterar inte istället 🙂

  1. Ja precis :D. Samma här tycker det är roligt att man kan göra, jag kommenterar stora som små :). Tycker det är roligt. Är så skönt att få läsa om människor 🙂

 12. men fy fan, vad trött jag blir på negativa kommentarer. Jag brukar alltid också lämna spår efter mig i bloggar, för att det är trevligt och jag vet själv att jag uppskattar det!! Försök fokusera på det positiva du får höra, även om det är svårt! kram

  1. Ja man blir ledsen när folk är så där :(. Jag ska göra det, efter alla respons här känns det som henoms kommentar inte var värt något 🙂

 13. Vi tänker lika med kommentera till andra… jag lägger nog lika mye kraft på att kommentera/lämna avtryck efter mig för varje blogg jag har varit som bloggandet. Tycker det är bättre att få t.ex. 7kommentarer av de 7 besökarna än 100st läsare å ingen av dem har iddats lämna något… sen kan man ju skippa sådana tråkiga kortfattiga kommentarer samt de som inte har något med själva inlägget + dessa jäkla svars-kommentarerna (har skrivit ett bra inlägg om det hos mig så jag har gjort klart för mig vad jag tycker å tänker på det S)
  Sen tycker jag det är ganska så roligt att man läser många som tycker att man skall vara mer vänligt, hälsa och jaaa det enkla små sakerna till varandra… MEN är det verkligen så att alla som tycker så faktiskt gör det själva tbx ?!? Oftast så väntar många att den andre ska börja =P… så många är faktiskt inte bättre själv i det! Det där med dessa negativa kommentarerna tycker jag är ganska så skrattretande, särskilt när det är mellan skärmarna…
  DU är en kämpe och kör på så som du gör, du vet bäst om just dig =)…KRAMAR!

  1. Härligt att läsa detta, känns liksom tråkigt när folk ska bli sura för att man kommenterar hos andra :-o. Begriper inte folk surhet överallt :). Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa