Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – Jag blommar för livet ännu en gång.


Nu har jag vårstädat på balkongen. Dammsugit och dammat, ställt fram sommarmöblerna och gjort fint. Blommor ska jag köpa i år ska jag köpa blommor igen. Jag ska verkligen satsa på att få det fint därute igen. Som sommaren 2015 när det blommade över på balkongen mer eller mindre. Men sommaren 2016 var inte alls sådan, då struntade jag i blommor och att ha fint. Varför skulle jag göra fint på balkongen när jag ändå inte ville gå ut?

Jag satt inte där på hela sommaren och funderade till och med på att sälja utemöblerna. Jag var så less och trött på allt, det var som jag bara skulle vilja ta en bil och köra tills bensinen tog slut och bara stanna där jag hamnade. Fly och försvinna, men jag var för trött för att ens orka ta mig för de sakerna. 

Istället grät jag, blev nästan paranoid och fick panik när telefonen ringde eller någon ringde på dörren. Irriterade mig på att människor ville träffas, irriterade mig på alla jag hörde och såg. Orkade inte titta på Facebook för så kräktes jag på alla lyckliga människor i sin glädje. 

Jag hade allt men kände mig slutkörd, trött och ledsen som ett lik. Jag hade slutat höra fåglarna sjunga, eller se det vackra i blommorna. Jag kände inga dofter av sommaren, eller underhölls av skratt. Jag bara var besegrad och ett skal. 

I år ska det blomma på min balkong. Likt jag börjar blomma själv igen. Jag blommar för livet ännu en gång. Vackra blommor så fort ni kan överleva ute på min balkong kommer ni få flytta hem till mig. Jag längtar efter er! 

42 Comments

 1. härligt att du går mot bättre tider!
  jag känner igen mig i en del du skriver, som att jag får panik när ngn ringer mig för jag vill inte träffa någon men samtidigt känner jag mig så tråkig och får ångest över att kolla hur snygga alla är på instagram och hur bra liv de lever..

  1. Åh ja det känns jättebra :). Som jag får glädje inombords. Förstår dig precis i det där :(. Det är tufft att se den perfekta ytan hela tiden.

 2. Oh så fint att ha soffa sådär, så mysigt, samt tänkte också köpa en hel del plantering iår, ska göra det finare

  1. Ja det är jätteskönt :D. Så kan man sitta där ute och äta gott på somrarna :). Brukar äta sena frukostar med William på balkongen :). Det är verkligen jättekul att göra fint :).
   Planterar du själv eller köper du?

 3. Va berörande du skriver! Ja tror på dig! Du kommer må bättre och blomma som aldrig förr! Nu kan det bara bli bättre! Kram

 4. så skönt du e bättre =) <3
  vet du ja va lika dan det året ja va sjuk kunde tänka liksom men håll tyst jävla fågel med ditt pladder hahah gud ja men så va man ju då Så skönt vi e bättre!!! Heja för Ny underbar sommar!!

 5. Det låter fruktansvärt, tyvärr känner jag igen mig lite, fast här i lägenheten. Ingen annan än jag ska se den, så vad spelar det för roll om den förfaller – lite så!

 6. Åh vad härligt att höra, Madde! 🙂

  Jag är sämst med blommor… glömmer alltid bort dem, så de dör alltid, förr eller senare 😛

  SV: Det gick inte bättre. tyvärr… :/

 7. Så fina möbler. Och härligt du känner att du blommar ut igen. Det är du värd efter allt som varit.

  Tack, tänkte försöka sluta med blöja på Hugo i sommar, då är han nästan 2,5år, så tänkte nappen kan han få ha till jul… då är han nästan 3, såvida han inte slutar självmant med den

 8. Så glad jag blir för Din skull,
  vi alla är värda att få må bra,
  när man varit sjuk uppskattar man det friska livet så mycket mer.

  Även om det tar tid att bli frisk till 100% och kanske kommer man aldrig dit,
  men att slippa det svarta hålet… slippa mörkret, det är lycka.

  1. Åh tack fina du <3. Visst är det så, det är något fint med att faktiskt få mår bra också. Att ta sig ur därifrån där det är jobbigt inombords. Jag antar att när man varit på botten en gång så blir man mer ödmjuk till livet också. Håller du med om det? <3

 9. Ja absolut, det är väl så att när livet rullar på å allt funkar som förväntat så blir man ”blind” och tar livet för givet, det är lätt att tänka att livet ska rulla på utan större mankemang. Att sedan efter sjukdom då man plötsligt inser att livet inte var så jäkla enkelt så uppskattar man var dag i ljuset så mycket mer.

  Oooups så flummig jag är 😉

  Men jag hoppas Du förstår hur jag menar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: