Utmattningssyndrom – Jag blommar för livet ännu en gång.


Nu har jag vårstädat på balkongen. Dammsugit och dammat, ställt fram sommarmöblerna och gjort fint. Blommor ska jag köpa i år ska jag köpa blommor igen. Jag ska verkligen satsa på att få det fint därute igen. Som sommaren 2015 när det blommade över på balkongen mer eller mindre. Men sommaren 2016 var inte alls sådan, då struntade jag i blommor och att ha fint. Varför skulle jag göra fint på balkongen när jag ändå inte ville gå ut?

Jag satt inte där på hela sommaren och funderade till och med på att sälja utemöblerna. Jag var så less och trött på allt, det var som jag bara skulle vilja ta en bil och köra tills bensinen tog slut och bara stanna där jag hamnade. Fly och försvinna, men jag var för trött för att ens orka ta mig för de sakerna. 

Istället grät jag, blev nästan paranoid och fick panik när telefonen ringde eller någon ringde på dörren. Irriterade mig på att människor ville träffas, irriterade mig på alla jag hörde och såg. Orkade inte titta på Facebook för så kräktes jag på alla lyckliga människor i sin glädje. 

Jag hade allt men kände mig slutkörd, trött och ledsen som ett lik. Jag hade slutat höra fåglarna sjunga, eller se det vackra i blommorna. Jag kände inga dofter av sommaren, eller underhölls av skratt. Jag bara var besegrad och ett skal. 

I år ska det blomma på min balkong. Likt jag börjar blomma själv igen. Jag blommar för livet ännu en gång. Vackra blommor så fort ni kan överleva ute på min balkong kommer ni få flytta hem till mig. Jag längtar efter er! 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

42 thoughts on “Utmattningssyndrom – Jag blommar för livet ännu en gång.

 • 2 april, 2017 at 19:23
  Permalink

  härligt att du går mot bättre tider!
  jag känner igen mig i en del du skriver, som att jag får panik när ngn ringer mig för jag vill inte träffa någon men samtidigt känner jag mig så tråkig och får ångest över att kolla hur snygga alla är på instagram och hur bra liv de lever..
  Caroline recently posted..Inköp från Stockholm pt 1

  Reply
  • 3 april, 2017 at 18:57
   Permalink

   Åh ja det känns jättebra :). Som jag får glädje inombords. Förstår dig precis i det där :(. Det är tufft att se den perfekta ytan hela tiden.

   Reply
 • 2 april, 2017 at 19:35
  Permalink

  Oh så fint att ha soffa sådär, så mysigt, samt tänkte också köpa en hel del plantering iår, ska göra det finare

  Reply
  • 3 april, 2017 at 18:12
   Permalink

   Ja det är jätteskönt :D. Så kan man sitta där ute och äta gott på somrarna :). Brukar äta sena frukostar med William på balkongen :). Det är verkligen jättekul att göra fint :).
   Planterar du själv eller köper du?

   Reply
 • 2 april, 2017 at 20:17
  Permalink

  Va berörande du skriver! Ja tror på dig! Du kommer må bättre och blomma som aldrig förr! Nu kan det bara bli bättre! Kram

  Reply
  • 3 april, 2017 at 18:11
   Permalink

   Åh tack så snällt sagt <3. Du har rätt det kan bara bli bättre <3. Kramar 🙂

   Reply
 • 2 april, 2017 at 22:25
  Permalink

  så skönt du e bättre =) <3
  vet du ja va lika dan det året ja va sjuk kunde tänka liksom men håll tyst jävla fågel med ditt pladder hahah gud ja men så va man ju då Så skönt vi e bättre!!! Heja för Ny underbar sommar!!
  ullie recently posted..April, april din dumma sill…

  Reply
  • 3 april, 2017 at 18:10
   Permalink

   Haha gud jag minns att jag precis tänkte samma, att om jag haft vapenlicens hade jag gjort “en Runar” 😉

   Reply
 • 3 april, 2017 at 05:54
  Permalink

  Det låter fruktansvärt, tyvärr känner jag igen mig lite, fast här i lägenheten. Ingen annan än jag ska se den, så vad spelar det för roll om den förfaller – lite så!

  Reply
  • 3 april, 2017 at 18:09
   Permalink

   Ja det var hemskt :/. Förstår dig för när man väl mår dåligt spelar liksom ingenting någon roll längre <3

   Reply
  • 3 april, 2017 at 18:05
   Permalink

   Åh ja det känns bra :D. Jag hoppas det det ska fortsätta åt det här hållet 🙂

   Reply
  • 3 april, 2017 at 18:50
   Permalink

   Åh tack :). Jag gillar den med, men fick jag en önskan skulle den gärna inglasas 🙂

   Reply
 • 3 april, 2017 at 18:10
  Permalink

  Åh vad härligt att höra, Madde! 🙂

  Jag är sämst med blommor… glömmer alltid bort dem, så de dör alltid, förr eller senare 😛

  SV: Det gick inte bättre. tyvärr… :/

  Reply
  • 3 april, 2017 at 18:24
   Permalink

   Åh ja det känns verkligen att man är på väg åt rätt håll :D. Haha ja det där är nog mångas problem 😉

   Reply
  • 4 april, 2017 at 19:44
   Permalink

   Åh tack <3. Nu är jag lite förvirrad tror jag men vilken medicin? Mitt minne alltså 🙂

   Reply
 • 3 april, 2017 at 20:09
  Permalink

  Så fina möbler. Och härligt du känner att du blommar ut igen. Det är du värd efter allt som varit.

  Tack, tänkte försöka sluta med blöja på Hugo i sommar, då är han nästan 2,5år, så tänkte nappen kan han få ha till jul… då är han nästan 3, såvida han inte slutar självmant med den
  Days by Johanna recently posted..Första VABB dagen 2017

  Reply
  • 4 april, 2017 at 19:44
   Permalink

   Åh tack :). Är riktigt nöjd med dessa :).
   Det känns verkligen jättebra, att få komma tillbaka till livet igen 🙂

   Reply
 • 3 april, 2017 at 20:47
  Permalink

  Så glad jag blir för Din skull,
  vi alla är värda att få må bra,
  när man varit sjuk uppskattar man det friska livet så mycket mer.

  Även om det tar tid att bli frisk till 100% och kanske kommer man aldrig dit,
  men att slippa det svarta hålet… slippa mörkret, det är lycka.
  åsa i åsele recently posted..Vecka 6, sammanfattning, Må Bra 2017

  Reply
  • 3 april, 2017 at 21:56
   Permalink

   Åh tack fina du <3. Visst är det så, det är något fint med att faktiskt få mår bra också. Att ta sig ur därifrån där det är jobbigt inombords. Jag antar att när man varit på botten en gång så blir man mer ödmjuk till livet också. Håller du med om det? <3

   Reply
 • 4 april, 2017 at 07:37
  Permalink

  Ja absolut, det är väl så att när livet rullar på å allt funkar som förväntat så blir man “blind” och tar livet för givet, det är lätt att tänka att livet ska rulla på utan större mankemang. Att sedan efter sjukdom då man plötsligt inser att livet inte var så jäkla enkelt så uppskattar man var dag i ljuset så mycket mer.

  Oooups så flummig jag är 😉

  Men jag hoppas Du förstår hur jag menar.
  åsa i åsele recently posted..Vecka 6, sammanfattning, Må Bra 2017

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: