Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – En söndag när man bara är trött.


Det är söndag och fastän jag vet att jag haft helg så känner jag ändå något märkligt behov av att vilja fortsätta vara ledig. Jag är så trött, sovit på soffan och gått en tipspromenad. Det är min söndag, jag har inte orkat något annat. 

Jag känner mig nedstämd och ledsen inombords idag. Sen så galet trött på det, som en extra börda eller en tung sten i ryggsäcken. 

Man får känna så det vet jag, men det är så jobbigt att inte känna sig glad. Det är alldeles för mycket för min hjärna just nu. Hela den här veckan som varit, den var för mycket. Sen vetskapen om att planera framtiden. Tänk om framtiden bara kunde beställas av någon annan för en stund? Jag lyssnar till ljudet av vinden, trafiken och fåglarna och känner mig trött på val.

58 Comments

 1. Det är säkert allt runt dej som känns o tar ut sin rätt man har mycket att ta in liksom
  hur mycket är oddsen att man befinner sej just där just då .
  hoppas morgondagen går bra ändå i morgon kramar

 2. Fy så jobbigt att känna så, typ som likgiltighet. Självklart får du känna, alla känslor, men det är ju inte kul för det 🙁 Jag hoppas att det känns bättre imorgon, även om det kanske inte innebär ledigt. kram

 3. Det är jobbigt när måendet sätter stopp för livet.

  Jag kan säga att jag förstår Dig, jag vet ju hur jag mår.
  Livet är helt jäkla O-kul, tyvärr.

  Jag hoppas både Du å jag mår bättre i morgon.

 4. usch vad jobbigt 🙁 börjar känna igen det allt för väl, känns som för mycket just nu så det har varit tufft att gå till jobbet de senaste veckorna. känns otroligt välbehövligt med påsklov nu!

 5. Usch, så fruktansvärt jobbigt. Jag vet precis hur det känns, allt är bra men ändå helt fel inuti. Jag hoppas att du mår bättre snart, bara du får vila lite!

 6. Ja fy, den där känslan … Det tar tyvärr lång tid att komma tillbaka, i alla fall hjälpligt från en utmattningsdepression. För varje gång tar det längre tid, I know …

 7. Hoppas det känns bättre snart! Styrkekram! sv: Ja absolut, det är en del av det hela, jag tänkte mest på de konkreta delarna när man skriver inlägg, men att vara aktiv och visa uppskattning samt kommentera hos sina läsare är viktigt också för att vara en bra bloggare! 🙂

 8. Vad jobbigt för dig :/
  Hoppas det känns lite bättre imorgon ..<3

  Sv: Ja jag kan känna igen mig i det .. ang din fråga!
  På nåt sätt så känns det längesen .. men ändå så känns det väldigt nära också, på båda sätt liksom.

  Vi kom hem för ett tag sen. varit i fjällen på weekend. Det var trevligt 🙂 men tyvärr blev ju jag förkyld så har inte kunnat ”gjort” så mycket däruppe -mest tagit det lugnt 🙂

  Hoppas du har en ok kväll iaf<3

 9. Tröttheten du beskriver låter otroligt tung att bära, jag hoppas att det även finns positiva och energigivande stunder som motvikt. Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: