Igår bjöd våra fina grannar upp oss på vårt årliga halloweenfirande. Det har blivit lite av en tradition och det är jättetrevligt. Allt började när våra grabbar var små och så har det fortsatt. Vi har väl tagit den dagen som passar oss bäst. Det var så mysigt att komma dit, grannarna och William var sminka (nästa år ska jag också fixa mig) och så hade de dukat upp mig läskiga kakor och bakverk. Det var masker och läskig bål som skiftade färg, ett kusligt ljud och dämpad belysning. Så mysigt och trevligt verkligen! Vi var där länge men trevligt hade vi det, perfekt att göra sådant så här i hösten.

Det är så många som stör sig på halloween. Själv tycker jag att varje tillfälle i livet borde ges tillfälle att fira, min bror firar varje år Thanksgivning, detta så han gick på en skola med utbytesstudenter från USA som förde den traditionen till skolan. Jag tycker sånt är härligt? Varför begränsa sig i firande när det finns världens chansen att ta in saker i livet som piggar upp? Jag är dessutom väldigt snabb på att säga till när vänners högtider firas så att de känner att jag bryr mig. Tänk om vi fick ges tillfällen att fira allt, förstå hur mycket roligare varje månad varit då? Att sprida glädje har ingen dött av, snarare mår man så mycket bättre då.

4 kommentarer

 1. Att ta varje tillfälle i akt och njuta av stunden ja det är väl det vi människor är sämst på.
  Många tycker nog att nymodigheter från det stora landet i väster bara är strunt 😉
  Halloween krockar ju med Alla helgons dag/Allhelgonahelg vilket troligtvis gör att vissa stör sig.

  Mysigt att Ni har den traditionen ihop med grannarna 🙂

  1. Visst är det så, tror många har svårt för det :).
   Hehe ja är ju den saken med. Tänker att om folk firade Halloween den 31/10 när det ska firas så slipper folk bli upprörda i alla fall 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa