Nu är det helg igen.

Underbara älskade helgen, nu är du här igen. Jag älskar helger, säga vad man vill om livet men känslan av att gå hem och veta att det är helg den är fantastisk.

Så vad står på planeringen? Imorgon ska jag till blodcentralen för att förhoppningsvis Ge Blod igen. Förhoppningsvis eftersom jag är osäker om det är okej när jag tagit sömntabletter för en vecka sedan. Men tänker att säger de nej, så är det väl så då går jag bara hem igen och väntar några veckor till.

Jag tycker om att vara blodgivare, det känns fint att veta att mitt blod kommer till användning för någon som behöver det. Jag brukar tänka på alla de som behöver blod som jag bidrar till kan få ta del av mitt blod, det är fint. Själv är jag 0 rh positiv, men min bror är 0 rh negativ och det är även Björn.

Eftersom både jag och Björn är 0 så är William det också, men jag har ingen aning om hans RH benämning. Jag tycker ändå att det är rätt spännande, har ni koll på era blodgrupper? Lämnar du blod?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

14 thoughts on “Nu är det helg igen.

 • 17 november, 2017 at 06:31
  Permalink

  Visst är det härligt med helg! Jag jobbar till fyra idag och sedan är jag ledig lördag-måndag. Jag och maken är dessutom lediga samtidigt. Trots önskeschema råkar jag alltid lägga mig samma helger…. I helgen blir det firande för dottern som fyller sex år. 🙂

  Reply
  • 17 november, 2017 at 22:20
   Permalink

   Åh det håller jag med om :D. Skönt det låter :). Det är så härligt att få vara ledig tillsammans med.
   Mysigt med firande för er dotter också, det är ju det finaste man kan göra :D.

   Reply
 • 17 november, 2017 at 07:29
  Permalink

  Ooo big no no jag är sjukt stickrädd och dessutom haft blodbrist större delen av mitt liv eller ja sedan jag började med pspruta fick jag ju normalt blodvärde men är som sagt galet rädd och dessutom svårstucken.

  Reply
 • 17 november, 2017 at 10:10
  Permalink

  Woop woop för helg, jag ska ha en helgkurs fre-lör så det blir jobb för mig. Men vilket fantastiskt jobb det är 😀

  Jag lämnar blod när jag får- tyvärr var mina värden inte tillräckligt bra förra gången så jag fick vänta i minst ett år 🙁 Jag rekommenderar alla som får och kan att ge blod, det är ju en så himla liten insats som kan göra så mycket. Och bemötande på blodcentralerna är oftast riktigt bra!

  Reply
  • 17 november, 2017 at 22:25
   Permalink

   Så härligt :D.
   Förstår precis, har haft oerhört lågt själv men började dricka ferronol och då sköts värdena upp igen. Nu tar jag det ofta 🙂

   Reply
 • 17 november, 2017 at 10:31
  Permalink

  Jättebra att göra och jag hade gärna gjort, men jag får ej för jag äter medicin

  Reply
  • 17 november, 2017 at 22:08
   Permalink

   Visst är det :).
   Jag äter också en del mediciner men har tur så får ge trots dessa 🙂

   Reply
 • 17 november, 2017 at 12:37
  Permalink

  Jag är tyvärr en av dom där lata. Som tänker att jag ska lämna men inte kommer iväg 🙁

  Reply
 • 17 november, 2017 at 12:47
  Permalink

  Jag har många gånger tänkt att jag ska lämna blod. Men det här varit mycket som gjort att det inte gått. Medicin, järnbrist, tatueringar osv. Tyvärr. Och jag har faktiskt glömt bort min blodgrupp. Visste när jag väntade barn men det var så länge sen nu.

  Reply
  • 17 november, 2017 at 22:08
   Permalink

   Det är rätt enkelt när man väl bestämmer sig :). Jag började ge 2010 :D. Ett av de bästa besluten jag gjort 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: