Idag är det skönt att det är torsdag och ”fredag” för mig. Jag känner att jag behöver lite helg och uppladdning. Det är nämligen så att det är mycket just nu med förberedelser inför kommande nationella prov. Tänk så skönt det kommer bli i framtiden sen som specialpedagog när det inte ligger lika stort på mitt bord så att säga. Det är så mycket man måste tänka på inför nationella prov och man känner en stressnivå hela tiden.

Jag tänker på det nästan varje dag. Dagen när jag bli specialpedagog och får arbeta med just sådant jag brinner för. Alla är vi olika och det krävs alltid en väg dit man ska. Som jag längtar efter när den vägen tagit slut. Det är inget gnäll, utan enbart bara en längtan, precis efter julen eller sommaren. Man får längta, längtan är viktig.

16 kommentarer

  1. Att hjälpa de som behöver det lite mera, att ha möjligheten att påverka på ett större plan än i klassrummet :).
   Jag hoppas att jag kommer få arbeta mycket organisatoriskt och även hjälpa de elever som behöver lite mera hjälp på vägen 🙂

   1. Men kan du beskriva mer i detalj? Är det liksom att sitta med på lektioner och förklara extra för en elev eller är det undervisning i grupp som i specialklass.

    1. Som specialpedagog har man mer övergripande ansvar för verksamheten, det kan vara genom att observera och berätta för personalen hur de ska försöka arbeta med barnen, gruppen och sådant :). Undervisning i specialklass är ovanligt idag, det finns skolor som har såna grupper för elevernas skull men basen ska alltid vara att eleverna ska spendera tid med sin klass :).

 1. Åh, förstår att du längtar tills du är specialpedagog. Viktigt att längta som du skriver. Och så fint att du följer din dröm!

 2. Hej 🙂
  Din blogg är nominerad av dina läsare i en av kategorierna i Årets blogg tävlingen i min blogg 🙂
  Den bloggen med flest röster i varje kategori vinner en länkning i min blogg under hela 2018!
  Röstningen pågår tills den 30/11. Lycka till! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa