Julkalendern: Lucka nummer 5: ” Mitt svåraste beslut i livet”

Julkalendern är skapad av Johanna kajson.

Mitt svåraste beslut i livet är att jag nu sökt hjälp för mina ätstörningar. Att inse att jag är sjuk och måste bli frisk. Att lära mig äta mat, att gå ifrån känslan av att undvika att äta till att äta.

Är du inte ätstörd så är det svårt att förstå hur oerhört bra man är på att dölja denna sjukdom. Man är expert på att smygäta eller svälta sig själv. Att sluta med tillfredsställelsen av att lägga sig med en skrikande och hungrig kropp.

Mitt svåraste beslut i livet, är beslutet att en gång för alla bli frisk.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

60 thoughts on “Julkalendern: Lucka nummer 5: ” Mitt svåraste beslut i livet”

 1. Det är det svåraste beslutet du någonsin tagit men också det beslut som kommer att det bli det bästa du någonsin har tagit. Steget att acceptera för sig själv att man faktiskt behöver hjälp och sedan söka den är det största och svåraste! <3

 2. Hm.. Intressant, för att jag har precis tänkt att försöka söka hjälp för min och så läser jag att du gjort det ^^, men ja, det är super bra att försöka ta tag i sig själv!

 3. förstår dig men du har verkligen gjort de största steget någonsin -genom att erkänna att du har ett fel…
  Riktigt starkt gjort, jag hade en ätstörning för ca 17 år sedan och den påminner min var dag fortfarande… Sjukt jobbigt är det

 4. Jag håller med dig, man är grymt duktig på att dölja både för andra och för sig själv. Jag har också en ätstörning som jag inte riktigt förstått att jag haft.. men när man till slut inser och söker hjälp är man på rätt väg =)

 5. Så himla sant. Det är så svårt för dem som inte själv varit där att förstå hur svårt det är och vad som krävs för att bli frisk. Och även om man är frisk är det så himla svårt att inte falla tillbaka. Du är så stark. Kram <3

 6. Vi är många som är stolta över dig, jag vet själv hur jobbigt det är att be om hjälp och inse att man är sjuk. Mitt svåraste beslut var helt klart att bli drogfri, fyfan.. Jag kämpar fortfarande varje dag!

 7. Det var ett svårt beslut att ta men det kommer kännas bra när du mår bättre. Sant har man inte de problemen är det svårt att förstå men jag tror att du kommer må bättre i framtiden 🙂 kram

 8. Jag kan förstå att det är det är ditt svåraste beslut, dock hoppas jag att du samtidigt kan känna att det är det bästa beslutet o ta för både dig och din sons skull. Önskar av hela mitt hjärta att du får den hjälp o stöttning du behöver, och att du en dag har besegrat ÄS!
  Hanna recently posted..Dimitri och de tre ryska männen

 9. Det lite paradoxala i det hela är att ett sådant beslut bör vara lättast att ta. Men jag förstår vad du menar. Hoppas du blir helt frisk mycket snart 😊🌸❤️

 10. Och vilket beslut sen. Jag hittar inget bra ord för att vi får ta del av din resa, men hoppas du känner att du vill dela med dig av den även framöver och hur det går. 🙂 jag är bara en av säkert många som “hejar” på dig längs vägen. 🙂

 11. Jag tycker att du är så stark som har insett och bett om hjälp för dina ätstörningar. Jag har de inte själv men min syster hade/har svårt anorexia och jag har sett med egna ögon hur mycket ätstörningar förstår för den som har det och även för alla runt omkring. ❤️❤️
  Jennysvardag recently posted..En morgon likt som alla andra

 12. Det är jätteviktigt att få hjälp i en sådan situation. Så många som inte har en sund inställning till mat. Själv vräker jag i mig onyttigt varenda gång jag blir stressad. Av allt socker så triggas kroppen igång och allt blir en ond cirkel

 13. Det är sjukt galet att någonting som borde vara så naturligt kan bli så jäkla svårt,
  jag funderar ibland på hur just detta med mat och att äta kan bli till sånna problem,
  kanske just därför det är nått vi kan påverka och ha kontroll över?

  Du har gjort ett bra val och jag hoppas Du får hjälp att bearbeta och förändra,
  det lär ju icke gå “över” med detsamma… men Du har ändå kommit så långt nu när Du tar tag i problemet.

  Lycka Till <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.