Julkalendern: Lucka nummer 6: ” Ett beslut någon annan tog åt mig”

Julkalendern är skapad av Johanna kajson.

Senast någon annan gjorde ett val åt mig var jag innan jag flyttade hemifrån. Jag var sjutton år när flyttlasset gick till min egen lägenhet. Jag har verkligen ingen aning om vilket som var mitt sista beslut någon bestämde åt mig. Min mamma som ni ser på bilden ovan som håller i en liten jag litade alltid på mig. Så jag fick besluta mycket själv, även om jag inte haft fri uppfostran eller något sådant.

Jag tror möjligen att en av de saker mamma beslutade åt mig var att tillåta mig att åka på klassresa till Tunisien när jag var 16 år gammal. Men något mera minns jag inte. Jag fick välja mycket själv, med utgångspunkt frihet under ansvar.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

12 thoughts on “Julkalendern: Lucka nummer 6: ” Ett beslut någon annan tog åt mig”

 1. Ja, det är inte lätt det där. Tiden får, man glömmer, så är det ju. Många beslut har man fattat helt själv men ibland har man gjort det utifrån vad de andra man känner förtroende för har sagt. 😊

 2. Jag tror otroligt mycket på frihet under ansvar, både privat o på jobbet. Det finns då stora utrymmen för att utvecklas, möjligheter o misslyckas och även ett kontaktnät om allt skulle gå åt skogen.
  Du flyttade hemifrån tidigt. Det måste varit svårt i början?
  Hanna recently posted..Våra boenden i Florida

 3. Skrattar lite 🙂 tänkte på det vi kom överens om för ett tag sedan… att vi är lite lika, tydligen är vi uppfostrade i samma anda… jag fick typ göra vad jag ville så länge jag vågade berätta vad jag gjort och stod för mina beslut.

 4. Vad härligt att dina föräldrar litade på dig så mycket så att de lät dig ta dina egna beslut! Jag tror mina föräldrar gjorde lika dant sedan sa de till så att jag skulle hålla mig på rätt spår typ “du borde gå och lägga dig” eller “det är klart du borde testa det, du kommer ångra dig annars!” Så det är beslut som jag uppskattar 😀 // Petra Elisabeth
  Petra Elisabeth recently posted..Min julkalender: Lucka 5

  1. Min mamma var den som jag bodde hos eftersom min pappa dog när jag var nio, men hade också min mormor i mitt liv som en extra mamma :D. Är så glad över dem två 😀 Så kul att dina föräldrar också varit sådana 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.