Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Julkalender

Julkalendern: Lucka nummer 6: ” Ett beslut någon annan tog åt mig”

Julkalendern är skapad av Johanna kajson.

Senast någon annan gjorde ett val åt mig var jag innan jag flyttade hemifrån. Jag var sjutton år när flyttlasset gick till min egen lägenhet. Jag har verkligen ingen aning om vilket som var mitt sista beslut någon bestämde åt mig. Min mamma som ni ser på bilden ovan som håller i en liten jag litade alltid på mig. Så jag fick besluta mycket själv, även om jag inte haft fri uppfostran eller något sådant.

Jag tror möjligen att en av de saker mamma beslutade åt mig var att tillåta mig att åka på klassresa till Tunisien när jag var 16 år gammal. Men något mera minns jag inte. Jag fick välja mycket själv, med utgångspunkt frihet under ansvar.

12 Comments

  1. Vad härligt att dina föräldrar litade på dig så mycket så att de lät dig ta dina egna beslut! Jag tror mina föräldrar gjorde lika dant sedan sa de till så att jag skulle hålla mig på rätt spår typ ”du borde gå och lägga dig” eller ”det är klart du borde testa det, du kommer ångra dig annars!” Så det är beslut som jag uppskattar 😀 // Petra Elisabeth

    1. Min mamma var den som jag bodde hos eftersom min pappa dog när jag var nio, men hade också min mormor i mitt liv som en extra mamma :D. Är så glad över dem två 😀 Så kul att dina föräldrar också varit sådana 🙂

  2. Vad tidigt du flyttade hemifrån. Vilket beslut din mamma tog åt dig att åka på klassresa till Tunisien. Kan tänka mig att det var en upplevelse 🙂

  3. Skrattar lite 🙂 tänkte på det vi kom överens om för ett tag sedan… att vi är lite lika, tydligen är vi uppfostrade i samma anda… jag fick typ göra vad jag ville så länge jag vågade berätta vad jag gjort och stod för mina beslut.

  4. Jag tror otroligt mycket på frihet under ansvar, både privat o på jobbet. Det finns då stora utrymmen för att utvecklas, möjligheter o misslyckas och även ett kontaktnät om allt skulle gå åt skogen.
    Du flyttade hemifrån tidigt. Det måste varit svårt i början?

  5. Ja, det är inte lätt det där. Tiden får, man glömmer, så är det ju. Många beslut har man fattat helt själv men ibland har man gjort det utifrån vad de andra man känner förtroende för har sagt. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: