Julkalendern: Lucka nummer 9: ” Om jag inte hade….” (så hade jag…)

Julkalendern är skapad av Johanna kajson.

Om jag inte bytt arbetsplats för två år sedan hade jag förmodligen varit fortsatt utmattad och aldrig börjat studera till specialpedagog. Arbetsplatsen gjorde mig sjuk, och att då byta jobb var det endaste rätta för mig. Det betyder inte att jag tycker illa om mitt före detta jobb, men det var helt enkelt tid att förändra mitt liv och livssituation.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Julkalendern: Lucka nummer 9: ” Om jag inte hade….” (så hade jag…)

 • 9 december, 2018 at 08:54
  Permalink

  När en dörr stängs öppnas samtidigt en annan dörr blir min tanke av att läsa det inlägget. Vilket bra beslut du tog som valde att sluta jobbet. Det gäller att se möjligheterna.
  Hannas krypin recently posted..Svar på frågor

  Reply
  • 12 december, 2018 at 22:52
   Permalink

   Visst är det så :). Man kan verkligen se något annat genom att bara gå vidare 🙂

   Reply
 • 9 december, 2018 at 09:20
  Permalink

  Det gäller att våga ta steget. Bytte arbetsplats för ett år sen och bästa jag gjort. Har liknande arbetsuppgifter, men är i världens bästa arbetsgrupp

  Reply
 • 9 december, 2018 at 09:54
  Permalink

  Bytte arbetsplats för ett år sen och det var det bästa jag gjort. Arbetsglädjen är tillbaka och känner att jag är duktig igen på jobbet.

  Reply
  • 12 december, 2018 at 22:51
   Permalink

   Jag tror på det där med att man ska gå ibland, då får man prova något nytt 🙂

   Reply
 • 9 december, 2018 at 10:17
  Permalink

  Jag tycker det är bra när man vågar ta steget emot ett nytt jobb, att våga bryta mönster och kasta sig ut när jobbet känns fel på vilket sätt det än må vara. Att inte vara den som klagar på sitt jobb men inte gör någonting åt det. Man gör allt som krävs för att livet skall vara så bra som möjligt. Vad skönt att du funnit din väg nu =)

  Reply
 • 9 december, 2018 at 10:48
  Permalink

  Så viktigt att inse när någonting tar mer än vad det ger och våga hitta nya vägar som du gjort <3

  Reply
 • 9 december, 2018 at 11:40
  Permalink

  Vilken tur att du tog det steget och bytte arbetsplats! Det behöver ju inte vara personerna eller arbetsmiljön som gör att man inte trivs. Det kan vara så himla mycket. Bra att du vågade ta steget! KRAM
  Fnulan recently posted..Happy Birthday

  Reply
 • 9 december, 2018 at 12:50
  Permalink

  Vilken bransch var du inom tidigare?
  Känner du fortfarande biverkningar av utmattningen?
  Jag tycker att det är superbra att du utbildar dig till specialpedagog, det finns sådant stort behov av fler och nya specialpedagoger med fräscht tänk och nya kunskaper!

  Reply
  • 12 december, 2018 at 22:50
   Permalink

   Jobbade som lärare, men var på en annan ort och fick pendla. Känner inte av det så mycket längre :). Så roligt att du tycker det 🙂

   Reply
 • 9 december, 2018 at 13:23
  Permalink

  Ibland behövs en radikal förändring för att hitta en lösning som hjälper till att förändra och förbättra.

  Reply
 • 10 december, 2018 at 09:43
  Permalink

  Så bra att du tog steget och vågade satsa på något nytt ♥
  Så viktigt att lyssna till sig själv och sätta sitt välmående i första rummet. (Nåt jag själv måste bli bättre på…)
  Frugan E recently posted..Ett vägskäl jag drömmer om

  Reply
  • 10 december, 2018 at 21:08
   Permalink

   Ja absolut :). Jag tror det är sådant där vägskäl som är bra att ta 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: