Dark Mode Off / On
Ätstörningar

Idag är det freeedag!

img_2477

Jahapp så var det fredag då, klockan är tjugo över tolv och jag har duschat, diskat och sitter nu här vid datorn. Har planer på att knyta skorna och ta mig en liten höstig promenad strax. Vad gör ni idag?
Meningen var att William skulle vara med mig i helgen, men då Björn jobbar nästa helg så bytte vi fredag-lördag. Det blir bra för både William och Björn eftersom tanken är ett fortsatt bygge på vindskydd/garage? För dessa två i helgen.

Bilden ovan är några veckor gammal, jag funderar faktiskt på om inte håret vuxit en hel del på sista tiden. Det känns så, en till grej var att jag går ner i vikt! Det gillas snart är jag nere på vikten jag hade när jag började må dåligt förra hösten, innan jag fattade att jag faktiskt var sjuk. Jag borde förstått när jag började gå upp i vikt förra året och i våras att något var knas men det gjorde jag inte. Nu ska jag inte foka på vikten egentligen, men grejen är den att eftersom jag haft ätstörningar och fortfarande till viss del har det så är vikten något som förföljer mig även om jag försöker att se mig själv i spegeln varje dag och tänka på några saker jag tycker om med mig själv.

Jag tror vi måste bli bättre med sånt, vi kvinnor kanske framförallt. Att våga ställa sig i spegeln och för varje sak vi ogillar med oss själva ge belöning på något vi gillar. För faktiskt det finns något bra med oss alla, eller ja nästan alla.

Nu ska jag bege mig ut på promenad!

Puss på er så länge, och trevlig helg!

32 Comments

 1. Vad skönt det lät med en promenad! Det kanske man kan få till lite senare också. Vi är lite trötta idag, haha!

  Hoppas du får en härlig fredag!

  1. Ingen blåst här, men kallt och mulet, hade snöat 10 mil härifrån :). Vi i Dalarna är ganska förskonade mot stormar. Inga hav i närheten så är väl därför :). Hoppas blåsten inte blir värre för er 🙂

 2. Ja tyvärr blir det lätt så, att man tänker på vikten ..
  Jag själv har gått ner så mycket sen jag blev sjuk och alla fysiska krämpor kom :/ Så jag vill inget annat än gå Upp i vikt.
  Har lyckats gå upp nåt kilo men behöver gå upp mer, dock svårt för mig som är en smalis .. 🙂

  Sv:Ja det är underbart, Speciell på hösten och vintern,mysigt 😉

  Kram

 3. Jag gick upp förra året, men börjar gå ner nu i år. Jag blev aldrig utbränd, men jag slutade kunna klockan helt plötsligt och glömde en hel andra massa saker – så lite åt det hållet var jag nog. Hur är det med din sjukskrivning, är du bättre?

  1. Skönt att du slapp bli utbränd hit vill man verkligen inte ha någon. Det går så där, väntar på att komma till företagshälsan, ska träffa dem på måndag. ÄNTLIGEN!

 4. Härligt med en höst promenad! 🙂 Jag tycker verkligen vi borde bli bättre på att se bra saker när vi kollar oss själva i spegeln, men av nån anledning är det så svårt :/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: