fbpx
Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – När klockan är omställd och känslor är i luften.

006

Jag somnade vid tolv igår, jag var trött men ändå kunde jag inte somna tidigare. Jag försökte men det gick inte så bra som jag hoppats, jag låg och tänkte och vred och vände på mig. Blir tokig på dessa sömnsvårigheter jag byggt upp på senaste. Det gör att jag är rejält trött på dagen och sedan är man övertrött på kvällen och kan således inte somna därför. Det blir en ond cirkel som snurrar, att klockan dessutom är omställd nu tror jag inte kommer bli positivt. Jag reagerar alltid negativt när klockan ställs om, min kropp gillar det inte alls och nu när jag dessutom är utmattad och trött i kroppen lär det väl knappast bli bättre kan jag tro.

Idag är tanken att vi ska till grannarna ikväll för att killarna har ordnat Halloweenmys. Målet är att komma dit, om inte annat så får William det roligt i alla fall. Jag är ju inte på topp och det är inte speciellt roligt det heller. Jag är oroad att sällskapet inte är det bästa när man inte är helt på topp.

Nu ska jag ta och gå ut och promenera, jag vet att det är bra för välbefinnandet och dessutom får jag andrum. Jag behöver andrum, jag behöver ljuset och D-vitamin som kommer med ljuset även här på hösten. Kanske får jag med mig William, annars går jag ensam med P3 dokumentär som sällskap.

Jag har förresten en sak jag skulle vilja be er läsare om, kan ni inte skriva vilka ni är? Det skulle vara roligt att veta lite mer om er.

8 Comments

 1. Jag har berättat ungefär så mycket som jag vill göra publikt.Det finns mycket mer att berätta såklart men det gör jag helst privat över mail:-).lite så privat är mitt sätt att vara:-)

 2. Annika heter jag o är 47 år.
  Jag är en utflyttad dalkulla som numera bor i Halmstad. Men kommer ursprungligen från Hedemora 🙂
  Jag bor här i stan med maken i ett kedjehus.
  Barnen är stora o utflugna redan. Tre döttrar i åldern 22,26 o 28. Ja jag började tidigt 😉
  Jag jobbar som förskollärare.
  Älskar att resa, läsa, se film o serier, umgås med nära o kära

  Men fn är jag också sjukskriven :/ Med utmattningssyndrom. Frustrerande som fan!
  Ja du vet ju själv :/

  Massor med kramar!

  1. Men så trevligt att läsa :D. Tråkigt att du precis som jag hamnat här :(. Det är inte alls roligt att befinna sig i den här situationen och tyvärr är det nog hitåt vi inom barnomsorgen är på väg :(.

   1. Ja det är väl tyvärr så.
    I mitt fall är det nog mer av det privata som nu knackar på axeln så att säga.
    Levt under stress under en lång tid :/

    Men vi ska ta oss igenom det här <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: