Utmattningssyndrom – Att våga gå på bio. Fantastiska vidunder och var man hittar dem.

img_2880

William bad mig för en stund sedan att följa honom på bio på onsdag. Han ville verkligen se den nya filmen inom Harry Potter genren, den har alltså inget med Harry Potter att göra men ja den omnämns i böckerna. Hur som helst jag ville så gärna för William att vi skulle detta, det här blir mitt första biobesök sedan jag fick utmattningssyndrom. Det här betyder således att jag ska gå på bio, befinna mig med många människor där och jag ska klara av detta trots att jag förmodligen kommer att få ångest. Men vet ni? Jag vill fixa detta, jag vill göra detta för Williams skull och jag ska verkligen kämpa mig igenom ett biobesök. Jag tänker att även om jag är superstressad just nu, och känner stresspåslag så är det ett steg jag ska klara, att kunna gå på bio med William. Att gå på bio tillsammans är bland det mysigaste jag vet att göra egentligen. Mitt utmattningssyndrom ska inte få förstöra den saken helt för mig så jag ska klara detta trots att jag kommer ha ångest nu i flera dagar och kommer må dåligt. Men vi ska gå och vi ska ha mysigt tillsammans jag och William. Det är viktigt att göra sånt man tycker om, det är som jag fick höra av läkaren i måndags “GÖR bara saker du tycker om”. Det är så viktigt att hitta saker man bara tycker om, man lär sig efter vägen av sådant.

Så nu ska vi på bio alltså, jag vill så mycket se tillbaka på detta om något år och tänka “Tänk första biobesöket jag vågade boka” och sedan minnas vad jag tänkte och upplevde där och då.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

32 thoughts on “Utmattningssyndrom – Att våga gå på bio. Fantastiska vidunder och var man hittar dem.

 • 13 november, 2016 at 20:31
  Permalink

  Åååå vad jag beundrar ditt mod. Det tog mig nästan ett år efter jag hade fått min diagnos innan jag vågade boka! Då var det dessutom till en film som jag visste hade gått länge på bio och skulle ha få besökare! Heja Dej! 🙂

  Reply
  • 15 november, 2016 at 19:51
   Permalink

   Jag vet inte hur modig jag känner mig men jag hoppas verkligen att det ska bli bra.

   Reply
 • 13 november, 2016 at 20:39
  Permalink

  Jag och min syster ska också gå och se den på onsdag! Vi är riktiga HP-nördar båda två så det ser vi fram emot 🙂 Hoppas att ni kommer gilla den med och får en mysig kväll tillsammans 🙂

  Reply
 • 13 november, 2016 at 22:15
  Permalink

  Heja dig! Det är bra när man har motivationen och verkligen försöker! Håller tummarna att allt går bra ?
  Malin Ranta recently posted..Lussebak

  Reply
 • 13 november, 2016 at 23:11
  Permalink

  Gud vad mysigt med Bio!! 🙂 Harry Potter är så bra! 🙂 Stor kram!! 🙂

  Reply
  • 15 november, 2016 at 19:18
   Permalink

   Åh ja jag hoppas det :). Ska verkligen klara detta :). Kram <3

   Reply
 • 13 november, 2016 at 23:53
  Permalink

  ja men det kommer gå bra det fixar du … så glad han blir
  allt gör man för sina barn =)

  Ha nu en fin måndag söta du kramar

  Reply
  • 15 november, 2016 at 19:18
   Permalink

   Ja jag hoppas det, lär mig jobbigt imorgon men man gör verkligen allt för sina barn <3

   Reply
 • 14 november, 2016 at 08:13
  Permalink

  Åh så roligt att gå på bio! Kommer att gå galant 🙂

  Reply
 • 14 november, 2016 at 09:01
  Permalink

  Å så fint skrivet!
  Du är en riktig kämpe-hoppas Du vet det<3

  Reply
 • 14 november, 2016 at 09:04
  Permalink

  Åh vad mysigt ? det kommer gå kanonbra!

  Reply
 • 14 november, 2016 at 09:34
  Permalink

  Åh, den vill jag också se. Hoppas det gick bra och att ni gillade den!

  Reply
  • 15 november, 2016 at 19:22
   Permalink

   Åh det förstår jag :D. Ska absolut berätta om den efteråt 🙂

   Reply
 • 15 november, 2016 at 20:31
  Permalink

  Hoppas allt går smidigt! Och att filmen är så baa att du glömmer allt under tiden! Om den är super, tipsa på bloggen?
  Lisa recently posted..Tisdagslista

  Reply
  • 15 november, 2016 at 21:43
   Permalink

   Ja jag hoppas också det :). Det kommer jag absolut att göra 😀

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: