Besöka Borlänge, IBS och sjukdomshelg.

IMG_7975

Som jag skrev igår var det sjukstuga här hemma. Jag blev rejält dålig i fredags och låg sedan hela helgen. Fick rejäl feberfrossa i fredags och låg och hackade tänder, hade 3 filtar och ett täcke över mig och frös ändå. William fick ta tempen på mig för jag kunde inte lyfta mig över täcket för jag frös så galet. Vid 20:00 tiden lyckades jag märkligt nog att resa mig och gå till badrummet och borstade tänderna, la mig ner och somnade. William kom in med vattenflaska åt mig och försökte få mig att dricka något jag vet att man ska med feber men som jag är jättedålig på när jag har feber.

Jag mådde väl kanske inte perfekt om man säger så. Somnade i alla fall och sov hela natten, vaknade och svettades men sov i alla fall.
Gårdagen blev lika jag sov och då tog jag i alla fall Alvedon, brukar aldrig ta febernedsättande annars men nu kände jag liksom att det var lika bra att ta något så jag blev frisk någon gång, så låg på soffan och sov. Framåt kvällen fixade William varma mackor och yoghurt åt mig och sen efter Så Mycket Bättre började jag må relativt bra. Jag la mig och somnade runt 3:00 då jag tog två Alvedon och somnade sedan om vid sextiden. Det rann svett om mig, något väldigt ovanligt då jag aldrig svettas utan alltid fryser. Men antar att det var det sista av kroppen som tog striden eller vad man ska säga?

Vid 10:00 såg jag att Björn sms:at och frågat om jag och William ville hänga med till Borlänge och kika på Biltema och Clas Ohlson, det ville jag men hade 10 minuter på mig. Så slängde mig ur sängen tog en akutsnabb-dusch och sminkade mig lika snabbt. Sedan åkte jag med till Borlänge, det var bra för jag behöver ju träna på såna ställen. En del i att bli frisk är att utsätta mig för platser där jag får panik av att befinna mig. Det gick ganska bra, och eftersom jag inte känner mig febrig eller sjuk längre var det skönt att komma utanför dörren också.

När vi sedan åkte hemåt så träffade jag på lite grannar så vi stod och diskuterade lite saker som skett här i trapphuset och sedan så gick jag in, diskade och fixade lunchen.

Just nu sitter jag med rejäl IBS-mage och plågas, det gör galet ont. Jag tänker varje gång att man har någon farlig sjukdom när magen blir så här svullen och utspänd och gör så galet ont. Samtidigt vet jag ju att det är IBS och man har bara så här då. Problem med magen och tarmarna, jag tror att min IBS är en svit av åren som jag hade ätstörningar och således inte åt mat. Det här är smällarna man får ta när man i en växande kropp inte låter kroppen få utvecklas och få närig, om jag veta när jag var 11 år och började kontrollera maten vilka bestående men man skulle få? Det är tråkigt så här idag att inse att ens komplicerade förhållande till mat förstört kroppen för mig. Men jag vet ju att det bara är så. Nog pratat om den saken, William är på Parkour och jag ska fixa middag när han kommer hem i alla fall. Men nu ska jag ta mig ett glas med vatten.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Besöka Borlänge, IBS och sjukdomshelg.

  • 13 november, 2016 at 20:07
   Permalink

   Tycker det är helt okej, men i år är det egentligen bara Lisa Ekdahl jag känner till 🙂

   Reply
 • 13 november, 2016 at 19:37
  Permalink

  Det låter så himla jobbigt med ibs 🙁 hoppas det släpper snart!

  Reply
 • 13 november, 2016 at 19:48
  Permalink

  Vilken gullig son du har, som ser till dig när du är sjuk<3
  Har också svårt att dricka ordentligt när jag har feber-även fast jag vet att man Ska det .. 🙂

  Jobbigt för dig med IBS:en .. det är sjukt jobbigt 🙁

  Sv: Eller hur 😉 hemma är bäst 🙂

  Kram*

  Reply
  • 13 november, 2016 at 20:13
   Permalink

   Åh ja :D. Man blir ompysslad. Det är inte kul alls med IBS 🙁

   Reply
 • 13 november, 2016 at 19:49
  Permalink

  Usch, låter som att du fick några bra stunder i helgen, även om du plågats av sjukdom och IBS 🙂 <3 hoppas nästa vecka börjar bättre! 🙂

  Reply
 • 13 november, 2016 at 19:51
  Permalink

  Å fy vad jobbigt att bli så sjuk :(( Men härligt att du kunde följa med till Borlänge =)

  Reply
  • 13 november, 2016 at 20:12
   Permalink

   Ja usch finns roligare saker för helgen :). Men var absolut kul att göra något annat 🙂

   Reply
 • 13 november, 2016 at 22:19
  Permalink

  Tapper du är som gör dessa steg för att bli bättre,
  kram

  Reply
 • 15 november, 2016 at 11:18
  Permalink

  Det låter tufft med IBS, krya på dig!

  Reply
 • 18 november, 2016 at 12:23
  Permalink

  Hej!
  Vilken trevlig blogg du har 🙂 Jag kommer att följa dig och glädjas med dig över de framsteg som du gör.
  Det är mycket, mycket starkt gjort av dig att övervinna din ångest och panik över sådant som du själv upplever som “hemskt”. Jag vet, av egen erfarenhet att det är det enda man kan göra för att komma över alla hemska rädslor och situationer man byggt upp inom sig, dvs att utsätta sig för dem. Även fast det ibland känns näst intill outhärdligt. Men det har en positiv inverkan på längre sikt.
  Du är stark, du är en kämpe 🙂
  Jag önskar dig all lycka och välgång efter din “Väg tillbaka”
  Kram/Lena

  Reply
  • 19 november, 2016 at 16:28
   Permalink

   Hej! Men så trevligt att höra att du skriver så :). Så glad jag blir :). Blir så himla glad av dina fina peppande ord, dessa går rakt in i mig ska du veta <3. Tusen tack blir varm!

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: