Middag, mörker och godissug.

033

Idag stod William för middagen. Han lagade sötpotatis och potatis i ugnen och sedan hade han halloumi och gräddfil med olika kryddor i sås. Det blev verkligen jättegott! Björn jobbar över idag så idag är det bara jag och William hemma.

Det är så galet mörkt hela tiden nu, verkligen november. Saknar snön som gjorde det lite ljusare för nu känns det lite väl kusligt att titta ut för min del. Dock ser det inte ut som någon ny snö är på intågade så antar att man bara får ha det mörkt och rejält november ett tag till.

Blev uppstressad som sjutton idag när jag fick brev om cellprovstagning. Lika jobbigt varje gång, jag går så klart inget snack om saken men det ger mig samma ångest varje gång. Jag blir alltså livrädd på ett ganska jobbigt vis. Sen blir det väl inte bättre av att man har utmattningssyndrom och därmed redan är uppstressad och nya möten eller nya kontakter inte direkt ligger på listan över saker jag vill göra. Men jag kommer klara detta och det är bara att härda ut, fick dock en chock när det stod att svaret kan dröja upp till 3 månader! Kändes helt sjukt, tyckte jag fick vänta länge förra gången då jag fick vänta 3 veckor innan svaret kom till mig. Men är väl som med allt annat, det tar tid.

Jag är galet godissugen idag, en del av mig skulle vilja snöra skorna och gå ner på stan och springa in på Hemmakväll och köpa godis. Inte för att det på något vis är lördag idag, och inte heller för det är helt okej att smälla i sig godis mitt i veckan utan helt enkelt för att jag är sugen på godis, känner mig nedstämd och skulle verkligen behöva gå utanför dörren. Kanske jag får för mig att gå ner trots allt. Man behöver ju inte äta godiset idag, man kan ju spara till helgen eller hur? Jag gillar Hemmakväll för det oftast är ganska dåligt med folk där, jag gillar egentligen de flesta folktomma platser som finns. Då slipper man möta någon, framförallt slipper man känna sig granskad. Jag känner mig nästan granskad hela tiden numera, det är skitjobbigt.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

8 thoughts on “Middag, mörker och godissug.

 • 23 november, 2016 at 18:56
  Permalink

  Gud vad gott det lät det som William lagade 😀
  Unna dig lite godis tycker jag! Det är du värd 🙂

  Reply
  • 23 november, 2016 at 22:33
   Permalink

   Åh ja det var jättegott :D. Jag tog en fika med William istället 🙂

   Reply
 • 23 november, 2016 at 19:48
  Permalink

  Jag har en regel – jag får äta godis när jag vill så länge jag inte mår dåligt över det sen. Funkar skitbra 🙂 Och vad gott med sötpotatis! Lyx att få middagen serverad!

  Reply
  • 23 november, 2016 at 22:29
   Permalink

   Vilken bra regel :). Kanske ska införa den :). Jag tog med William och gick och handlade lite fika på Ica Maxi istället. Blev lite kladdkaka och mjukglass för honom och blåbärsprinsesstårta för mig :). Åh det kändes väldigt lyxigt med maten idag :D.

   Reply
 • 25 november, 2016 at 10:19
  Permalink

  Å va gott med godis och som du skriver..Hemmakväll har ju fantastiskt gott godis:)

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: