Utmattningssyndrom – Besöket hos beteendevetaren idag.

Idag hade jag äntligen tid hos beteendevetaren på företagshälsovården. Vi diskuterade mitt mående och jag fick lite tips på saker jag ska göra, vilket känns bra. Varje litet tips är ju något som gör att man kommer närmare friskheten. Jag berättade en del om känslor jag har, och hur vissa saker känns galet jobbet. Tog även upp min migrän och spänningshuvudvärk som kommer och går. Som det är just nu känner jag någonstans att jag lär försöka prata med min läkare på vårdcentralen och förmodligen även kontakta en sjukgymnast så jag kan få bukt på det här problemet. Det gör mig galen.

Något som jag reagerat på när ja varit hos beteendevetaren är min extrema trötthet efteråt. Det är som att jag hamnar i någon form av trans och liksom inget orkar. Jag gör det jag ska man sitter liksom ändå helt i tomma luften och tittar utåt. Känner ni andra igen er i det där? Det är som att hjärnan får träningsvärk efteråt? Jag kom hem efter jobbet och sov i flera timmar, sån där riktig sortera tankar sömn. Det är nog viktigt antar jag. Kroppen eller kanske framförallt hjärnan behöver den återhämtningen.

Jag hade fått 200 i presentkort på Åhlens. Gick ner på stan för att kolla om de hade några 60 cl skålar, men alla var slut. Frågade henom som jobbade där om det skulle komma in några och det skulle det. Så får väl vänta in dessa då.

Annars är det lugnt, försöker andas och ta in lugnet på dagarna. Jag tog ett bad nu på kvällen, la en lermask, blundade och andades. Jag har även promenerat idag och sen äter jag bra tillskott till kroppen. Hoppas och tror någonstans att detta är precis vad min kropp och själ behöver.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

28 thoughts on “Utmattningssyndrom – Besöket hos beteendevetaren idag.

 • 4 april, 2017 at 21:46
  Permalink

  Jag blir alltid så som du beskriver efter att jag varit på möte med min psykolog. Har funderat på om jag är ensam om det men då verkar det inte vara. Vad skönt:)

  Reply
  • 4 april, 2017 at 22:37
   Permalink

   Ja det är nog så, blir kanske som ett träningspass för hjärnan? Härligt att höra att fler blir som jag med :D. Blev bra för mitt håll också 🙂

   Reply
 • 4 april, 2017 at 22:15
  Permalink

  Vad tråkigt att du känner dig så trött efteråt!
  Härligt att du verkar ha det bra annars, ansiktsmask är ju underbart!
  Tilda Barkselius recently posted..Dans i mängder

  Reply
  • 4 april, 2017 at 22:36
   Permalink

   Ja det är inte så kul :/. Ja det är skönt verkligen :D. Avkoppling 🙂

   Reply
 • 4 april, 2017 at 22:16
  Permalink

  Skönt att få gå dit och prata och få tips, förstår att du blir trött efteråt, mycket att ta in. Ja är nig idé att gå till sjukgymnast då kanske

  Reply
  • 4 april, 2017 at 22:35
   Permalink

   Ja absolut :). Det är ju som du säger man tar in mycket. Jag hoppas man kan få hjälp där i alla fall, ska ringa under telefontiden imorgon.

   Reply
 • 4 april, 2017 at 23:23
  Permalink

  Det är inte så att du spänner dej omedvetet när du är där? man ska ha massa att höra på o så ? Då kan man bli tröttare ju
  ja det är lite konstigt att du blir så trött
  ullie recently posted..Försvunnit så länge

  Reply
 • 5 april, 2017 at 07:01
  Permalink

  Skönt att få gå dit! Och vilken mysig kväll, bra att du tar hand om dig! 🙂
  Carro recently posted..Babysim

  Reply
 • 5 april, 2017 at 07:42
  Permalink

  Hjärnan är en muskel… Du får helt säkert “träningsvärk”, troligtvis spänner Du Dig under mötet. Sedan är det jobbigt att fokusera, komma ihåg och dessutom både ge å ta information.

  Troligtvis helt normalt, även om det är skitjobbigt.
  åsa i åsele recently posted..Två Bullen-promenader

  Reply
  • 7 april, 2017 at 18:41
   Permalink

   Ja det är ju så, det är ju verkligen så man känner av det där efteråt. Träningsvärk i hjärnans muskler.

   Reply
 • 5 april, 2017 at 08:19
  Permalink

  Det låter som om du har hittat någon sorts harmoni hos dig själv. Viktigt att prata om sina besvär så att de andra förstår hur du känner. Yoga och meditation hade fungerat bra. Man måste finna lugnet i sig själv. Kan nog vara svårt ibland när man lever i ett stressigt samhälle. Ta hand om dig// kram
  Biggeros recently posted..Tendillas

  Reply
 • 5 april, 2017 at 08:55
  Permalink

  Ja jag känner igen det med tröttheten, känner mig själv tröttare nu.
  Blir vilopaus ofta på em .. 🙂

  Hoppas du får en bra dag<3

  Reply
 • 5 april, 2017 at 09:25
  Permalink

  Skönt att du fick tips, sådant är så himla välbehövligt! Eller jag personligen tycker det i alla fall. Kramis!
  Bella recently posted..Onsdagens status ++

  Reply
 • 5 april, 2017 at 09:55
  Permalink

  Hoppas de är en bra beteendevetare!! De kan ge en hel del. Har själv gått 10 ggr hos en.

  Reply
  • 7 april, 2017 at 18:37
   Permalink

   Åh ja det går bra, henom är jättebra :). Det är bra att gå på sånt 🙂

   Reply
 • 6 april, 2017 at 14:44
  Permalink

  Träningsvärk i hjärnan. Det var ett bra utryck för så är det. Likadant kan jag känna när någon pratar för mycket. Bladdrar?. Jag blir helt slut o yr!!

  Reply
  • 7 april, 2017 at 18:26
   Permalink

   Ja det är verkligen så det känns. Känns verkligen som en träningsvärk. Får det också vid massor med prat.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: