Plan – Flickfadder.

Dagen innan julafton beslutade jag mig för att bli flickfadder via PLAN International Sverige. Jag mår riktigt dåligt av tanken på att små barn tvingas bli föräldrar och giftas bort, aldrig få gå i skolan eller utvecklas på grund av att du råkar vara född på en annan plats i världen där det inte finns någon annan utväg. Jag är som ni vet tidigare Marinfadder och Elefantfadder, medlem i Djurens rätt och Hundstallet, förutom detta är jag även medlem i Amningshjälpen samt Astma och Allergiförbundet. Det är små kostnader i förhållande till vad man får för pengarna, och hur det känns inom mig att ge till de som behöver det.

Det känns fint att en flicka någonstans i världen ges möjligheten att gå i skolan och få vård. Att hon får gifta sig med den hon önskar och när hon önskar. Det är en liten sak för livet men det känns bra för mig. Jag skrev tidigare idag ett inlägg med en bild på min tavla “Make someone happy”, jag lever som jag lär. Jag försöker alltid göra någon annan glad.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

22 thoughts on “Plan – Flickfadder.

  • 5 januari, 2018 at 13:18
   Permalink

   Ja det känns bra :). Så fint att du också gjorde det 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2018 at 20:24
  Permalink

  Men å så fantastiskt!! Jag måste också ta och kolla upp det där,för det vill jag också bli. så viktigt<3

  Reply
  • 6 januari, 2018 at 22:50
   Permalink

   Visst är det :). Ja gör det <3, verkligen så viktigt 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2018 at 21:55
  Permalink

  Det där låter som något jag vill göra. Måste gå in och se hur man gör för att bli flickfadder.. Tack för tipset.

  Reply
 • 6 januari, 2018 at 10:06
  Permalink

  Alla dessa barn runtom i världen? man vill ju hjälpa allihop? Vi är faddrar genom plan, då hamnar pengarna i en barnby vilket också känns bra! Men alla tjejer runtom i världen, det är så skevt att man behandlas på olika sätt beroende på om du är pojke eller flicka. Det gör ju så ont att tänka på?

  Reply
  • 6 januari, 2018 at 22:41
   Permalink

   Ja fy visst är det sorgligt :(. Så fint att ni också är faddrar <3, det är så fint att ge och hjälpa <3.

   Reply
 • 6 januari, 2018 at 16:09
  Permalink

  Åh så bra!! Det är verkligen så sjukt att det ska behöva vara på det viset, så sjukt bra att stå upp och ta sitt ansvar i samhället <3

  Reply
  • 6 januari, 2018 at 22:44
   Permalink

   Absolut :). Visst är det så, det är så fint att göra saker för andra 🙂

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: