fbpx
Dark Mode Off / On
Blodgivning & välgörenhet

Plan – Flickfadder.

Dagen innan julafton beslutade jag mig för att bli flickfadder via PLAN International Sverige. Jag mår riktigt dåligt av tanken på att små barn tvingas bli föräldrar och giftas bort, aldrig få gå i skolan eller utvecklas på grund av att du råkar vara född på en annan plats i världen där det inte finns någon annan utväg. Jag är som ni vet tidigare Marinfadder och Elefantfadder, medlem i Djurens rätt och Hundstallet, förutom detta är jag även medlem i Amningshjälpen samt Astma och Allergiförbundet. Det är små kostnader i förhållande till vad man får för pengarna, och hur det känns inom mig att ge till de som behöver det.

Det känns fint att en flicka någonstans i världen ges möjligheten att gå i skolan och få vård. Att hon får gifta sig med den hon önskar och när hon önskar. Det är en liten sak för livet men det känns bra för mig. Jag skrev tidigare idag ett inlägg med en bild på min tavla “Make someone happy”, jag lever som jag lär. Jag försöker alltid göra någon annan glad.

22 Comments

  1. Det där låter som något jag vill göra. Måste gå in och se hur man gör för att bli flickfadder.. Tack för tipset.

  2. Alla dessa barn runtom i världen? man vill ju hjälpa allihop? Vi är faddrar genom plan, då hamnar pengarna i en barnby vilket också känns bra! Men alla tjejer runtom i världen, det är så skevt att man behandlas på olika sätt beroende på om du är pojke eller flicka. Det gör ju så ont att tänka på?

  3. Åh så bra!! Det är verkligen så sjukt att det ska behöva vara på det viset, så sjukt bra att stå upp och ta sitt ansvar i samhället <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: