Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Naglar & fransar

Nya fransar & psykologbesök.

Igår åkte jag ner på Studio Face & body och fyllde på lite fransar. Jag hade sovit skitdåligt under den natten innan så trodde jag skulle somna, men höll mig vaken. Det är så mycket mardrömmar på nätterna just nu, så jag vaknar med ångest.

Jag går in i en form av lugn när jag ska göra mina ögonfransar. Lika som när jag fixar mina naglar eller går på massage, det är som att det är först då jag kommer till ro. Kanske för att jag där och då inget annat kan göra.

Efter att jag varit och fixat fransarna, blev det ett besök till psykologen. Jag tog upp det där faktum att granska sig själv, jag är så innerligt trött på att granska mig själv hela tiden. Fundera på mina brister i tid och otid. Varför är det så mycket lättare att hitta sina fel och brist mot sina förmågor? Det var så skönt att få prata med psykologen idag, hon är bra och lättsam jag öppnar mig på ett sätt jag tidigare aldrig gjort.

Jag måste få strategier till att säga nej. Att hitta punkter där jag inte driver mig själv till att göra saker jag egentligen inte vill bara för att jag någonstans inlärt mig själv att alltid ställa upp. Det ska bli skönt att nästa gång få hjälp med detta att bli fri från mitt ja sägande som egentligen betyder nej.

20 Comments

 1. Så fina fransarna blev, det är verkligen ett bra sätt att slappna av att få bli lite ompysslad! Även om det såklart vore skönt att alltie kunna slappna av men det är inte jag heller så bra på tyvärr.??

 2. Så skönt att du har ställen där du går till och får ett lugn, massage är väldigt bra och även jag får ett lugn när jag får massage och slappnar av. Skönt att du kan prata med din psykolog och att du är trygg med henne 🙂 kram <3

 3. Positivt att Du känner att Du kan öppna Dig och vara ärlig hos psykologen.
  Att visa sig själv samma respekt som man vanligtvis gör mot andra är svårt,
  det blir lätt att man kör över sig själv och struntar i sina egna önskningar och behov.

 4. Du vart kanon fin med fransarna. Skönt att du har en psykolog som eu har en bra kemi med. Npsye vara fantastiskt att bara kunna öppna sig och babbla på utan bekymmer❤

 5. Det känns som att du och din psykolog verkligen har ”hittat rätt”. Så bra att du har fått sådant förtroende för henne och jag hoppas innerligt att ni, tillsammans, kommer att hitta bra strategier för dig att använda längsmed livets väg!

 6. Jag funderar på att göra fransar men är rädd för att jag inte skulle klara av att sitta stilla, hahah, så olika det kan vara. Psykologen kan verkligen hjälpa när man hittar någon som kemin fungerar med 🙂

 7. Det är helt tvärtom mig, Jag ligger och skakar i benen, jag hatar att bara ligga platt på rygg och vänta. Det kliar överallt och jag hatar det. Därför slutade jag med att göra fransar.
  Kan du inte berätta om du får tips på hur du kan lära dig att säga nej. Jag vet en annan (Moi) som behöver lära sig det…
  KRAM

 8. Superfina fransar. Håller med om att man går in i ett lugn när man är på behandling. Skönt med psykolog besök. De brukar kännas bättre efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d