Jag skrev inget igår, jag orkade helt enkelt inte. Är så himla trött, jag känner mig som att jag ska somna bara av att skriva detta. Dagarna nu är verkligen sista sparlågan som håller ihop en på. Imorgon är det min sista arbetsdag för denna termin och vet du? Jag längtar typ ihjäl mig, jag behöver ledigheten och att få vila upp mig.

Denna höst har varit så fruktansvärd på många sätt och vis, kamp i det privata, studier som varit tuffa och så jobbet på det som kräver sitt. Under lovet nu ska jag bara ta hand om mig själv. Om det så är att sitta nedslagen i en soffa och stirra in i väggen eller något annat. Jag måste låta kroppen och själen få kärlek.

Något som är skönt är att jag skrivit klart det mesta på tentan, ska bara lägga in lite smått till men gör det när jag orkar. Nu ska jag bara låta kroppen vila en stund, den skriker efter vila.

34 kommentarer

 1. Var rädd om dig snälla du, jag hoppas att du får den vilan du skriver om. Du förtjänar att må bra, och din son förtjänar så klart en glad mamma med ork kvar i kroppen!
  Jag tycker att du verkar ha ett bra mått av självinsikt alltid när du skriver du vet vad du saknar och vad du behöver för att må bättre.

 2. Det är helt ok att inte skriva varje dag!
  Jag hade själv satt upp ett mål att skriva i bloggen varje dag men så kom dagar då jag bara inte orkade och så blev jag arg på mig själv. Det är det värsta man kan göra när det man egentligen behöver är att lyssna på kroppen. Hoppas du för vila ut dig ordentligt!

 3. Vila riktigt mycket nu när du går på ledighet så du får ork och kraft till nästa termin! Skönt att du nästan även är klar med tentan då kan du njuta av ditt jullov 🙂

 4. Även om jag verkligen inte bloggar som vanligt, så känner jag av den där sparlågan på många andra sätt. Ska bli så obeskrivligt skönt med lite ledigt. Fint med lockar <3

 5. Skönt att det mesta är klart med tentan, och ja ibland är vissa perioder ens sämsta tid och konstigt nog växer man i dem också

 6. Det låter som att du gör det som är det absolut perfekta för dig vännen. Jag är glad att du tar dig tiden att vara. Tentan kommer du att klara galant, det vet jag! Kram

 7. Jag förstår precis vad du menar med att gå på sparlåga. Man är helt slut efter hösten med både plugg och jobb.
  Ta igen dig nu och vila upp dig ordentligt, så är du snart på banan igen med ny kraft ❤

  1. Ja det ska bli skönt med ledighet och är även skönt att få lämna tentan lite, kommer finputsa sen men bara det där med att slippa tänka så mycket ett tag.

 8. Precis så kände jag inför varje jullov och sommarlov när jag jobbade som lärare både i skolan och fskolan att jag var helt slut och skulle behöva sova i flera veckor för att komma ikapp. Hoppas du får en skön ledighet

 9. Visst är det skönt att få ledighet efter en tids slit med det ena och det andra? Vi skickade in vår tenta idag, det känns så himla härligt.. Deadline är imorgon kl 16 så är i tid … underbar känsla. Nu får man ladda batterierna till nästa termin.

 10. Vad skönt att du känner att du börjar till att komma till ett slut på tentan, måste vara en ordentlig tyngd från axlarna som börjar lösa upp sig.

  Det här med att ta hand om sig själv, ibland räcker det verkligen med det där lilla som att bara få sitta själv med sina tankar, sortera känslor och bara få vara ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa