Reklam

Tankar om hår.

Inlägget är reklam för Akacia Medical.

I hela mitt liv har håret varit något jag lagt mycket tid på. Jag har pillat i mitt hår så länge jag kan minnas. Nu är jag väl medveten om att många kan ha rejäla problem med håravfall och att det går att göra hårtransplantation för att få hjälp med detta. Tänk ändå hur långt vi kommit i den biten, förr fick människor och då många gånger män helt enkelt leva med att håret blev tunnare för att sedan bli kala fläckar. Idag är det ändå så att det är större chans att få hjälp med saken och det är ju helt fantastiskt.

Tänk er att det idag går att göra hårtransplantation på ett enkelt sätt, Akacia Medical erbjuder denna tjänst och det kostar mellan 25000 till 75000 kronor. För den som då känner att detta är något man vill för sitt välmående, anser jag att man faktiskt ska göra det. Vissa människor bryr sig inte om de blir tunnhåriga, men för andra kan det vara en stor känsla för välbefinnandet att se håret försvinna mer och mer. Jag är sådan som anser att om man vill göra något för att själv må bra ska man göra det. Visst kostar saker pengar, men ibland kanske det är precis vad man som människa behöver för att få det där välbefinnandet som man av olika skäl saknat.

Jag brukar ibland fundera på hur det varit om jag varit man, skulle jag tappat håret då eller haft det kvar. Som kvinna så kan man absolut också tappa men det känns inte som att det kommer hända för mig i dagsläget i alla fall. Däremot sett till att jag redan idag har tunt hår till skillnad från resten av min familj, så funderar jag ibland kring saken. Skulle jag få kala fläckar skulle jag definitivt ha gjort en hårtransplantation. Fåfäng är jag definitivt, och hade nog varit som man med. Men samtidigt varför ska man inte få vara fåfäng? Vad är det för fel med att vilja se fin ut egentligen?

Som människa älskar jag mitt hår, så för min del är det självklart att om man gör det bör man följa sitt hjärta och göra en transplantation om man vill. När vi ändå kan, bör man göra det man vill. Vi lever ju bara en gång.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: