Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad har du för mycket av hemma?
 2. Vad skulle gärna få fyllas på automatiskt i din kyl?
 3. Vad är det mest onödiga i världen?
 4. Vad är något du alltid har att ge till andra?
 5. Vad kan du göra hur många gånger som helst utan att tröttna?

Vad har du för mycket av hemma?
Hur definieras för mycket? Är det vad andra kan tänkas vara onödiga saker, eller vad man själv tycker är nödvändiga saker? Jag har mängder av porslin, det kan nog vissa anse vara för mycket av.

Vad skulle gärna få fyllas på automatiskt i din kyl?
Mjölk!

Vad är det mest onödiga i världen?
Människor. Vi utrota allt som kommer i vår väg. Tömmer jordens lungor på luft, och dödar våra har med gift och skräp.

Vad är något du alltid har att ge till andra?
Ett lyssnande öra, och en funderande tanke.

Vad kan du göra hur många gånger som helst utan att tröttna?
Promenera med Skilla, åka fina bilar och titta på tv-serier.

26 kommentarer

 1. För mycket kan nog definieras på lite olika sätt. Vad som är för mycket för mig är inte det för någon annan och tvärtom. Någon tycker säkert att jag har för mycket träningskläder. Det tycker inte jag, jag tycker att jag har för lite… Känns som att rörelse alltid är något som man inte tröttnar på, jag svarade pilates på den sista frågan. Tror aldrig att jag kommer tröttna på det.

 2. Egentligen tror jag att vi har för mycket av mycket om vi krasst ser till vad vi verkligen behöver. Samtidigt så varför inte unna sig av det som vi tycker om.
  Znogge recently posted..Torsdagen…

 3. Porslin samlat jag också på, älskar att duka vackert med olika fat som kan kombineras och bli vackert! Jag har nog lite för många uppläggningsfat 😉

 4. Alltså att samla på porslin är ju din hobby, och då handlar det aldrig om överflöd;-)
  Du har helt rätt. Människan har förstört det mesta och har inte förstått det faktum. Så hon fortsätter med förstörelsen. Tänker bara på allt skövlande av skog i till exempel Brasilien. Det enda som gläder mig att Moder Natur ofta tar en gruvlig revansch.

 5. Ibland vid dåligt väder eller när jag är trött kan jag tänka att det vore skönt om någon annan gick ut med hunden. Men, sen ångrar jag mig, det är alltid skönt att komma ut och sen om vädret är dåligt är det skönt att få komma in i stugvärmen. Jag har ärvt en hel del porslin men nu skänkt det mesta vidare till dottern..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: