Dark Mode Off / On
Läraryrket

Att ladda upp inför nytt läsår.

016

Redan i söndags började jag smått ladda upp här hemma inför morgondagens första dag på jobbet för detta läsår. Jag plockade ner böcker i olika tygkassar och även en ryggsäck, jag har plockat fram en kaffekopp att ta med till jobbet, egentligen är det en tekopp men jag tänkte att det spelar ingen roll.
Jag har köpt frukt till mig och William som ska följa med mig imorgon, och jag plockat ner allt smått och gott som behövs. Förutom det finns alla kartonger på jobbet som ska packas upp, jag börjar nämligen jobba på en ny skola som tillhör min arbetsplats. Det känns spännande, detta år kommer jag dessutom att arbeta som klasslärare något jag tidigare inte gjort. Det kommer bli bra, jag känner eleverna sedan tidigare då vi varit tillsammans sedan dem gick i förskoleklass, men det är ändå nytt.

Jag kände att det är lättast just nu att William följer med mig till jobbet imorgon, på torsdag ska han vara hos sin farmor och på fredag har vi inbokat läkarbesök. Jag kommer strax skriva mer om William så jag försöker dela upp inläggen lite, så att det inte enbart blir om hans sjukdom.

Något jag inte delgivit någon är att jag kommit in på två högskolekurser nu under hösten. Medan jag borde ha ropat glatt åt att komma in på dessa, blev det aldrig någon riktig glädje. Jag tror dock att 15 högskolepoäng flexibelt kommer passa mig utmärkt. Det ena är en 7,5 hp i ämnet fysisk och den andra 7,5 hp inom ämnet historia. Det kommer säkert bli givande och 7,5 poäng är dessutom ofta spännande att läsa på.

Hur som helst, imorgon vid den här tiden är jag klar med min första dag på det nya läsåret. Det känns faktiskt riktigt bra, det kommer bli bra!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: