Utmattningssyndrom – Tacotisdag och depptisdag.

002

William fick äran att fixa med middagen idag. Jag swishade över pengar åt honom så fick han gå och handla något han ville att vi skulle äta. Det blev tacos, vi satt därför och åt tacos och pratade. Min dag har inte varit den bästa idag, och jag lyckades tvinga ut mig själv genom att boka ett besök till blodgivarcentralen för att kolla mina järnvärden. Efteråt tog jag en promenad mot Maxi och lyssnade samtidigt på P3 dokumentär om Dråpmisstänkta barnläkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Verkligen gripande dokumentär, kan rekommenderas. Gick sedan hemåt och låg på soffan och stirrade, pratade med Björn som gav mig tipset om att be William fixa middagen tillsammans med mig idag. Vilket var ett bra tips när man inte mår speciellt bra, jag vet inte hur okej det är att skriva om sitt mående ibland.

Jag kan tänka mig att vissa kanske inte tycker det är speciellt roligt att läsa när jag inte skriver sprudlande glatt, man det är ju så här mitt liv är just nu. Ena dagen som denna är livet oerhört svart och som idag har jag knappt orkat svara i telefonen, knappt orkar svara på ett sms, knappt orkat kolla Facebook. Svara människor idag har jag inte orkat helt enkelt, jag hoppas att morgondagen är bättre. Att jag orkar kliva ur sängen imorgon bitti, att jag orkar äta frukost imorgon. Idag åt jag nämligen bara en drickyoghurt tills vi åt middag.

Jag önskar att jag imorgon känner mig gladare och piggare. Jag vill inte vara lika ledsen imorgon som idag, nog för att måendet ofta är nere men just nu är jag ganska djupt ner på ett sett jag ogillar.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

22 thoughts on “Utmattningssyndrom – Tacotisdag och depptisdag.

 • 25 oktober, 2016 at 20:26
  Permalink

  Att läsa om dina deppiga dagar, påminner mig om att det inte alltid är lätt. Jag har varit sjukskriven för depression för två år sedan och idag tar jag hellre en eller två sjukdagar, och hittar mig själv, än att gå ner i depressionens värld. När man väl hamnat där nere är det så svårt att ta sig upp, det tar tid, tid som jag inte då tyckte att jag hade!
  Styrkekramar till dig!

  Reply
  • 26 oktober, 2016 at 12:48
   Permalink

   Åh tack för dina ord och att du delar med dig <3. Det ger mycket att höra om flera som befunnit sig här. På något vis vet man att man kommer bli frisk då. Stor kram! <3

   Reply
 • 25 oktober, 2016 at 20:53
  Permalink

  Hoppas det känns bättre imorgon, och gott med tacos!

  Vi hade icas matkass ett tag, men vi gilla inte den så mkt, men vi får kanske testa från något annat ställe

  Reply
  • 26 oktober, 2016 at 12:47
   Permalink

   Det är lite bättre idag :). Ja testa flera olika, ska finnas många :).

   Reply
 • 25 oktober, 2016 at 21:01
  Permalink

  Det är många som inte längre orkar arbeta offentlig tjänst och slutar.Varför har det blivit så? Du bör överväga att sluta som lärare.Visst kan ett sådant beslut kanske kännas som ett misslyckande men det går ju inte an att må skit över sitt jobb.Och du,risken är att du kommer att må mycket sämre ifall du inte förändrar.Återta kontrollen över ditt liv.Börja jobba på ICA eller vad som helt.Att gå så som du gör just nu är inte bra.

  Reply
  • 26 oktober, 2016 at 12:43
   Permalink

   Ja det är verkligen hemskt att det är så. Ibland tänker jag den tanken, samtidigt finns det så mycket jag älskar med att vara lärare också.

   Reply
 • 25 oktober, 2016 at 21:39
  Permalink

  Det är okej att inte må bra! Jag läser din blogg ändå och ger dig mentala kramar. Tacos lät supergott!

  Reply
 • 26 oktober, 2016 at 09:42
  Permalink

  Va bra att du tog hjälp med middagen.

  Reply
 • 26 oktober, 2016 at 09:43
  Permalink

  Jag har också lyssnat på den dokumentären, den är väldigt bra!

  Reply
 • 26 oktober, 2016 at 10:51
  Permalink

  Klart du ska skriva om du orkar, kan inte vara topp hos alla alltid!
  Duktig son du har.
  Skickar en styrkekram och håller tummarna att du snart får må bättre?
  Trollet recently posted..Försenad till jobbet

  Reply
  • 26 oktober, 2016 at 12:46
   Permalink

   Att skriva är min lilla ventil, så det är bra för mig :). Jag behöver det liksom :). Åh tack <3

   Reply
 • 26 oktober, 2016 at 22:04
  Permalink

  Middagen ser god ut. Fy vad tråkigt och jobbigt att du känner dig utmattad och deppig 🙁

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: