IMG_6599En nästan ett år gammal bild.

Jag har inte fotograferat något idag så därmed får det bli lite gamla fotografier. Vad gör man inte när man ändå inte har något bättre att visa? Den här söndagen har jag kollat på Gilmore Girls och somnade sedan på soffan. Sov ett bra tag och blev väckt av Björn som skulle komma hit och lämna William.

Jag hade nämligen fixat med lite innebandybiljetter åt honom så Björn och Emma (Björns syster) drog på innebandy och William kom hem hit. Strax efter så kom Williams tremänning Lucas hit, jag skulle lämna dem på Parkouren vid 17:15 så då passade det ganska bra att åka med båda ditåt. William fick sedan åka hem med Lucas mamma, väldigt praktiskt att kunna hjälpas åt tycker jag.

I alla fall, efter jag lämnat William och Lucas så åkte jag till ICA Maxi och handlade ingredienser till dagens middag. Det blev Al capongryta med penne pasta, något som är väldigt uppskattat av alla här hemma. Så medan jag lagade middag kom Björn hit och hämtade bilnyckeln och körde hem Emma, och sen kom han tillbaka. William kom ganska strax efter så vi åt middag alla tre och sedan så tog vi det lugnt en stund.

Jag började rengöra akvariet när Björn åkt hem till sig, precis då ringde Lisa så vi pratade en stund medan jag gjorde fint i akvariet och fixade med maten åt djuren där i. När jag och Lisa pratat klart passade jag på att diska och sedan städade jag toaletterna här hemma, så nu är allt sånt rent. Imorgon bitti tänkte jag dammsuga när jag kliver ur sängen och sedan ska jag träffa Lisa och Alice för att fotografera lilla nyfödda Alice är tanken. Hur roligt som helst, känns som en ära att få fotografera en bebis åt en vän. Det känns väldigt fint måste jag säga.

Nu ska jag gå in och säga godnatt åt William innan han somnar, tror jag ska lägga mig själv också trots att klockan är tidigt på kvällen. Det är märkligt med det här, nyss hade jag sådan kvällsenergi som jag ofta får sedan jag fått utmattningssyndrom. Eller om det är energi eller en ovilja från kroppens sida att sova? Något skumt är det ju, för på kvällen sedan jag fick utmattningssyndrom är det som att jag aldrig kan somna och så börjar jag grubbla eller får för mig att jag borde göra vissa saker. Det är svinjobbigt eftersom det betyder att sömnen inte alls blir på det viset det borde vara.

22 kommentarer

 1. Jag har ingen utmattningsdepression, i alla fall inte diagnostiserad… ? Men har många tecken som tyder på att jag är på väg dit. Försöker koppla av, sänka mina höga krav etc men det är lättare sagt än gjort… Känner igen det där att man blir pigg eller övertrött på sena kvällar och har svårt att somna. Lycka till, hoppas du får sova gott inatt! Kram ‘

  1. Men du innan du hamnar här så försök att få hjälp, ingen vill komma hit jag lovar. Du kanske kan be din chef om att få gå och tala med någon? Hade jag vetat vad jag vet idag hade jag aldrig låtit det gå så här långt. Stor kram på dig <3

 2. När jag somnar i soffan kan jag inte sova på kvällarna. Men nu känner jag att jag har jättepeppig energi jag med, men på dagarna och morgnarna. På kvällarna somnar jag som en stock.

 3. Mycket saker du gjort! 🙂
  Vad har du för djur i akvariet, fiskar?

  Sv: Ja ibland är det så, segt .. det kommer nog sen 🙂

  Kramar*

  1. Jo då lite i alla fall :).
   Vi har en fisk och en groda. Från början två fiskar och en groda men förra året på sommaren dog ena fisken och för cirka en månad sedan tog ena grodan. Vi har fått ärva dem så det är äldre om man säger så :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: