Ny vecka och nya utmaningar.

Jag försöker varje dag att tänka att “idag är det en bra dag“, det kan låta klyschigt men det är en rätt skön sak att gå upp på morgonen. Jag upplever att om man intalar sig själv att dagen ska bli bra och att man visualiserar att dagen kommer bli bra brukar det mesta bli helt okej också.

Idag har jag jobbat, kom hem till en sjuk son som råkat ut för en dunderförkylning. Känns som det är såna tider nu, eller känns som det är såna tider nu. Så fort skolan och förskolan kommer igång är det i omlopp alltid massor med förkylningar och andra trevligheter. Är det inte konstigt egentligen?

Jag har plockat ihop lite böcker inför morgondagen. Böcker som jag fått gratis genom att helt enkelt norpa åt mig lite som lärare när jag sett att olika läromedelsföretag skrivit ut att nu kan du få ett provexemplar av olika böcker. Det passar mig ganska bra. Alltid kul med gratis saker.

Annars är det en lugn kväll, jag försöker andas och tar ungefär en timmes förtroendetid varje dag när jag kommer hem. Har umgåtts med William efter det och nu börjar klockan bli nio på kvällen. Tiden går så fort på dagarna, känns ibland som man knappt hinner hem förrän det är läggdags igen.

Hoppas ni haft en fin dag?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “Ny vecka och nya utmaningar.

 • 4 september, 2017 at 21:40
  Permalink

  Håller med dig. “Nu vänder vi blad, ny dag och nya tag”. Skönt med en lugn kväll och hoppas han kryar på sig!

  Reply
 • 4 september, 2017 at 23:01
  Permalink

  Jag brukar också tänka så och bestämma mig för att det ska bli en bra dag (trots att jag är världens mest morgontrötta och alltid har alla världens sjukdomar som gör att jag bara måste stanna kvar i sängen… hahahahaa…) och i de flesta fall blir ju dagarna bra 😀 Krya på sonen och ha en riktigt fin dag imorgon 😀 Kram <3

  Reply
  • 6 september, 2017 at 18:45
   Permalink

   Jättebra tror att man behöver peppa upp sig på morgonen 🙂

   Reply
 • 4 september, 2017 at 23:08
  Permalink

  en helt ok dag för mig lite oror men inte mkt

  Reply
 • 5 september, 2017 at 08:15
  Permalink

  Att tänka positivt gör ju att dagen faktiskt blir bättre,
  verkligen trist med dessa höst/skolan börjar förkylningar.

  Reply
  • 6 september, 2017 at 18:39
   Permalink

   Visst är det så, tror att man lätt känner sig gladare då ?. Ja visst hänger det lite ihop ?

   Reply
 • 5 september, 2017 at 08:19
  Permalink

  Min dag var bra ?

  Svar: Ja ? Ibland så gör dem de, om de känner att det är något för dem ?

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: