Dark Mode Off / On
Läraryrket

Snöflingorna faller över Faluns vinterstad.

Jag sitter i arbetsrummet på jobbet, lyssnar just nu på tystnaden. Jag gillar känslan av att ha rast och spendera den lite i ensamhet. Inte varje dag men lite så där ibland. Då kan jag passa på att blogga och ventilera mina tankar ifred, jag gillar känslan av att vara ifred.

Inombords muttrar jag lite över min bänk med blod som Ellos skickade mig som jag nu ska behöva lämna tillbaka, sådant där som tar tid man inte egentligen orkar eller har. Tur att jag ska fixa naglarna i eftermiddag för jag brukar finna den stunden lite avkopplande och lite med nedvarvning. Som att kroppen liksom får pausas en stund och ges andrum. Vi stannar upp alldeles för sällan i denna stressiga vardag.

Om jag får hoppas lite, så hoppas jag på att Williams pandaförsäljning kommer idag. Jag villhöver ett paket när det enda paketet ska skickas bort. Villhöver är ett bra ord, ungefär som pisspotta som Lisabeth i Madicken använder. Jag gillar ordet pisspotta och även villhörver, vissa ord bara klingar så härligt när man säger dem. Precis som att man får upplopp för något på insidan som äntligen hittar ut.

Vad gör ni denna tisdag?

10 Comments

  1. Självvald ensamhet är något jag verkligen behöver så jag förstår att Du trivs att få vara själv en stund på jobbet och ”bara vara” Dig själv en stund.

  2. Villhöver är sååååå bra att använda ?

    Ellos borde skämmas. 10% är ju liksom ingenting.
    Vem fasiken vill ha en pall med blod på? ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: