I tystnaden under rasten.

Sitter i klassrummet och det är min rast. Så skönt, alldeles tyst och inte ett endaste ljud som stör. Jag har alltid suttit i arbetsrummet tidigare, men insåg innan lovet när jag stannade i kvar i klassrummet och jobbade att jag trivs bättre här. Det är tyst och lugnt och jag hinner få saker gjorda.

Just nu sitter jag med bloggen under rasten, alltså jobbar jag inte på min rast. Innan utmattningssyndrom så gjorde jag som alla andra och kopierade och liknande under mina raster. Det har jag slutat med, men inser också att jag behöver göra annat på rasterna än att socialisera mig hela tiden. Jag behöver den här tystnaden, jag blir gladare och laddar om lättare då.

Nu ska jag springa på toaletten innan rastvärd i 10 minuter, sedan har jag tio återstående minuters rast kvar. Efter det är det en timmes jobb innan jag ska åka hem och ta helg. Som helgen är efterlängtad. Ikväll är det temafest på Williams skola, det ser jag framemot.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “I tystnaden under rasten.

 • 25 januari, 2018 at 13:43
  Permalink

  Ja det är rätt att sätta sig ner i tystnad under rasten och inte jobba.. utan bara andas och komma ner lite i varv innan det är dags att köra igen =) Spännande med temafest! 🙂

  Reply
  • 25 januari, 2018 at 21:35
   Permalink

   Ja det är skönt :). Känns som en bra sak att göra för min egen skull, får chansen att andas en stund 🙂

   Reply
 • 25 januari, 2018 at 15:27
  Permalink

  Tänkte på en sak nu när jag läste Ditt blogginlägg,
  vet Du att jag tror att mycket av utmattning rent generellt blir på grund av vår – människans natur – vilja att umgås och vara sociala typ dygnet runt.
  Så jag tror att Du gör helt rätt när Du drar Dig tillbaka och sitter ensam under vissa raster, även om vi människor behöver gemenskap så är även ensamhet nödvändig.

  Reply
  • 25 januari, 2018 at 21:36
   Permalink

   Det tror jag med. Det är inte naturligt att hela tiden ha surr och ljud runt sig. Människor som ska umgås hela tiden, sen säger man ju att personer med HSP-personlighet är extra känsliga och det stämmer ju på mig :).

   Reply
  • 25 januari, 2018 at 21:33
   Permalink

   Åh ja jättekul :). De har arbetat med ett tema som heter “Vart jag mig i världen vänder”. Just Williams uppträdande var med: Resor runt i världen, olika religioner prat kring olika urbefolkningar samt ekosystem :). Men andra åldrar har annat de visar :). Hela skolan är engagerade 🙂

   Reply
 • 25 januari, 2018 at 18:06
  Permalink

  vad skönt att du har insett att du behöver lite egentid och lite lugn och ro när du har rast istället för att jobba 🙂

  Reply
  • 25 januari, 2018 at 21:30
   Permalink

   Tror att blir så naturligt när man en gång blivit utmattad 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: