Dark Mode Off / On
Läraryrket

I tystnaden under rasten.

Sitter i klassrummet och det är min rast. Så skönt, alldeles tyst och inte ett endaste ljud som stör. Jag har alltid suttit i arbetsrummet tidigare, men insåg innan lovet när jag stannade i kvar i klassrummet och jobbade att jag trivs bättre här. Det är tyst och lugnt och jag hinner få saker gjorda.

Just nu sitter jag med bloggen under rasten, alltså jobbar jag inte på min rast. Innan utmattningssyndrom så gjorde jag som alla andra och kopierade och liknande under mina raster. Det har jag slutat med, men inser också att jag behöver göra annat på rasterna än att socialisera mig hela tiden. Jag behöver den här tystnaden, jag blir gladare och laddar om lättare då.

Nu ska jag springa på toaletten innan rastvärd i 10 minuter, sedan har jag tio återstående minuters rast kvar. Efter det är det en timmes jobb innan jag ska åka hem och ta helg. Som helgen är efterlängtad. Ikväll är det temafest på Williams skola, det ser jag framemot.

10 Comments

 1. Ja det är rätt att sätta sig ner i tystnad under rasten och inte jobba.. utan bara andas och komma ner lite i varv innan det är dags att köra igen =) Spännande med temafest! 🙂

 2. Tänkte på en sak nu när jag läste Ditt blogginlägg,
  vet Du att jag tror att mycket av utmattning rent generellt blir på grund av vår – människans natur – vilja att umgås och vara sociala typ dygnet runt.
  Så jag tror att Du gör helt rätt när Du drar Dig tillbaka och sitter ensam under vissa raster, även om vi människor behöver gemenskap så är även ensamhet nödvändig.

  1. Det tror jag med. Det är inte naturligt att hela tiden ha surr och ljud runt sig. Människor som ska umgås hela tiden, sen säger man ju att personer med HSP-personlighet är extra känsliga och det stämmer ju på mig :).

  1. Åh ja jättekul :). De har arbetat med ett tema som heter ”Vart jag mig i världen vänder”. Just Williams uppträdande var med: Resor runt i världen, olika religioner prat kring olika urbefolkningar samt ekosystem :). Men andra åldrar har annat de visar :). Hela skolan är engagerade 🙂

 3. vad skönt att du har insett att du behöver lite egentid och lite lugn och ro när du har rast istället för att jobba 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: