Dark Mode Off / On
Läraryrket

Äntligen lite rast.

Bild på mina favorithanddukar av märket Odd Molly.
Bär förövrigt Odd Molly på kroppen idag också. Så himlans fint!

Nu tar jag rast för första gången idag. Vissa dagar i det här yrket alltså, man känner sig belönad när man får rast. Eller känner en glädje i att unna sig att gå på toaletten. Helt sjukt egentligen hur alla dessa yrken där man arbetar med människor är uppbyggt på ett system där man sällan har tiden till toalettbesök. Jag tänkte förut vad jag skulle kunna se som min superkraft och det är att kunna hålla mig en hel dag utan att kissa en endaste gång. Min blåsa är helt enkelt min superkraft än så länge, jag vet dessutom att det här gäller alla som jobbar med människor. Pratade med en läkare en gång som frågade om jag kissade som jag ska, jag tittade på henne och sa ”Kissa? I mitt jobb är det inte något man gör bara så där”, hon suckade och sa ”jag vet precis vad du menar”.

Det är ju något galet i systemet. Ni vet bilden med mensblod som en barnmorska visade i somras? Precis det där känner vi nog alla igen oss i. När man vandrat runt med mens och känt sig glad att man burit svarta byxor just den dagen. Att vara kvinna på arbetsmarknaden är verkligen ingen hit, jag förstår de kvinnor som sjukskriver sig när de har mens.

Nu ska jag unna mig det där toalettbesöket jag skriver om. Sedan ska jag försöka vila en stund och bara tänka. Hoppas att helgen ska ge mig lite energi, för jag känner att sjukdom sitter i kroppen och vem vet man kanske mår lite bättre efter en resa. Jag hoppas det, att jag så må bra efter helgens resa.

8 Comments

 1. Vet precis! I mitt yrke tar man rast och går på toaletten om det finns tid! Och jag har så lätt för att få UVI och magen blir att smärta om jag bara håller mig en liten stund så jag tar mig tid! 🙂

 2. Precis så! Man få vara glad om man hinner.
  O mitt jobb(förskollärare) är nog det enda där man upplyser kollegorna om att man ska på toa ?

 3. På den gamla friska tiden när jag jobbade inom Förskolan, på dagis som vi sa då 😉 fanns det kollegor som ansåg att gick man på toa så hade man haft sin rast å då kunde man t ex icke få 5 minuter för att dricka en kopp kaffe.
  Helt galet. Att få gå på toa när det är nödvändigt tillhör de mänskliga rättigheterna.
  Elin undviker att gå på toa under skoltid, toan är för äcklig, hon känner sig icke trygg.

  1. Helt galet hur det är när man tänker på det :/. Normen till toalettbesöken :/. Känner inte att jag är pressad så på jobbet men är mer att man inte hinner :-o. Är för mycket som måste göras :(.
   Var som din dotter gällande skoltoaletterna 🙁

 4. Jag har också ett jobb där det är en ynnest om det ens finns en toalett i närheten över huvud taget! ?

  Åh, jag håller med dig om Odd Molly! Har ett par kuddfodral och unnade mig nyss en regnkappa… ??

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: