Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högkänslighet Skilla vår mellanpudel

Att få känna sig lycklig.

Det slår mig dagligen numera, hur glad jag är. Hur mycket mindre ångest jag har, hur livet efter flera år känns så fint. Jag har haft min ångest så länge, ett tag har jag accepterat den för att nu känna att den är nästintill minimal.

När Skilla flyttade hit så förstod jag inte att det skulle vara så rätt för mitt psyke. Att varje dag få må som jag nu gör, jag som brukar ligga med massor av tankar kring livet, döden och alla hemskheter som kan hända tänker mindre på sakerna nu. Det sägs att djur hjälper mot psykisk ohälsa och jag är villig att hålla med. Kanske är det deras lugnande ögon, att man kan ligga och klappa på dem och ha någon som sover nära så vi får utsöndra oxytocin? Oavsett känns det privilegat att få må så här efter alla år. Att få må bra!

38 Comments

  1. Vad underbart att Skilla har fått dig att må bra. Djur gör verkligen underverk.
    Hehe, bilder på henne påminner om min fd. kompis hund som jag ofta gick ut med. Hon ställde sig just så där på två ben om hon såg en hund en bit bort.

  2. Att få må bra är en mänsklig rättighet och ändå mår så många dåligt… jag tror djur kan hjälpa många att må bättre, inte bara de med psykisk ohälsa utan även gamla och de som är ensamma.

  3. Jag kan verkligen relatera till att djur hjälper en mot psykisk ohälsa. Hade själv 2 katter när jag var som ”sjukast” och jag kände verkligen hur mycket bättre jag började må, idag är jag friskförklarad! ??

  4. Det er ikke bare det å ha hund, men at en faktisk må ut hver dag. Gjerne flere turer hver dag. Man går andre steder enn man pleier og får gjerne nye venner også. Man slipper å tenke bare på seg selv og hverdagen, men man kan nyte roen fra en annen uten at denne krever noe tilbake. Jeg er så glad i mine hunder.

  5. Underbart att läsa!
    Och visst blir man gladare när man har ett djur i sitt hem! Är övertygad om oxytocinstimuleringen man får genom att klappa en hund eller katt!
    Det var så kul att vara i Falun igen, vilken tur jag hade att Kristine kyrka var öppen, visste inte att den hållits stängd!
    Bor du i området som kallas Lustigknopp i Falun?
    Fortsätt må så gott!
    Kram!

  6. Men åh vad GLAD jag blir över att läsa detta! Och att du mår så bra, som jag unnar dig det! Vet att jag har skrivit det förr men som jag önskar att jag med kunde ha en hund ?

  7. Som litet barn, att inte förstå då varför jag lämnades bort även om jag kom till världens bästa fosterföräldrar, så har djuren betytt allt för mig, deras tystnad och villkorslösa kärlek har gett mig en stor trygghet tills jag blev vuxen, självklart har jag alltid omgett mig av djur ❤️ Min kärlek till djuren har överförts till mina barn, men ibland tycker de jag är för ”blödig”, kossor, kalvar, hästar, hundar och katter och även höns….Har gett så stor mening i mitt liv ❤️

  8. Hundar eller djur allmänt får ens depression att dämpas. De är tydligen bevisat 🙂 När jag fick hundarna så är jag mer glad men visst kommer de dåliga perioder också men bara att mysa med de hjälper en hel del 🙂

  9. Jag vill ha en hund för just som du säger man mår så bra runt djur. De gör en så mycket gladare och mindre ensam. Jag hoppas att jag i framtiden har en hund. För jag tror jag skulle må bättre psykiskt och vara mindre orolig. Som jag är nu 🙂

  10. Så fint att få läsa om hur du mår bättre efter att Skilla flyttade in hos dig. Jag tror stenhårt på att djur kan lindra både sorg och smärta. Tror det har med tryggheten som de ger bara av att finnas med. Glad för din skull att du tänker mindre på hemskheter nu.

  11. Jag känner samma sak brukar låna mln systers hund i bland att gå ut med och ha henne hos mej det är värkligen mycket mindre ångeta när man har en djur att fokusera på ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa