Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Specialpedagogprogrammet

Sista dagen innan ny termin.

Då är det sista lediga dagen för mig innan ny termin drar igång. Jag har alltid ett vemod inombords inför att börja jobba. Jag älskar nämligen det här livet med att gå upp när det passar mig själv, äta när det passar mig och göra saker som passar mig för stunden. Det funkar ju inte riktigt så i verkliga livet med jobb så då får man ju jobba. Men därför tro jag alltid att det är lite av en sorg att starta igång med rutiner och scheman igen. Det handlar inte om missnöje eller vantrivsel på något endaste sett. Utan det handlar om att jag som person är mer hemmatyp än utetyp. Förr kunde jag känna en skam i att inte vara som alla andra som älskar det sociala livet, numera känner jag mig tillfreds med känslan och det känns bra. Jag vet att våra olikheter gör oss till unika varelser, inget är fel eller rätt.

Williams pappa befinner sig i England för stunden. Bara i några dagar så jag och William ska väl ha det lite mysigt tillsammans här istället tänkte jag. Han börjar skolan först på onsdag så han får en hel dag till som ledig i alla fall.

Alldeles strax ska han gå till en kompis. Själv ska jag städa lite och göra klart allt för jobbet imorgon. Eleverna börjar på onsdag men jag vill ändå hinna förbereda mig inför det, som lärare lär man alltid vara förberedd.

Om ni undrar över bilden ovan, är det boken jag fick från min bror i julklapp. Riktigt mysig bok måste jag säga.

16 Comments

 1. Men eller hur, det är underbart att få styra sina tider heeelt efter sig själv och hur man tycker det passar bäst ;D Alltid vemodigt såhär innan.. men det kommer gå bra <3

 2. Håller med Dig till 100% 🙂 att få sova till man vaknar, äta när det känns dax
  och slippa bry sig om klockan.
  Elin har första karatelektionen ikväll efter juluppehållet,
  så vår vardag börjar typ nu då vi bör ha ätit middag å vara klar för avfärd omkring 17.30,
  i morgon kl 8 börjar skolan igen, nu är det vardag fram till vecka 10 🙂

  1. En sådan dröm att ha ett liv som bara var så :). Härligt :D. Jag har lite dålig koll på vilken vecka vi får sportlov. Men är i alla fall sista veckan i februari 🙂

 3. Ja men gud, att bara vara hemma och göra precis det man vill är helt underbart. Jag saknar tyvärr aldrig mitt jobb….. Ganska sorgligt egentligen.
  Stor Kram
  Fnulan

  1. Åh förstår det :). Är drömmen att få arbeta hemifrån, jag hoppas att när jag är färdig med mina studier kunna erbjuda specialpedagogstjänster hemifrån 🙂
   Stor kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa