Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Loppis & second hand

Att äga en Luciakrona.

Jag tror vi alla minns hur Lucia var i skolan. Det lottades fram en som fick vara, att gå med levande ljus på huvudet blev alltså en persons uppgift och så är traditionen. Det är inget konstigt med den, men jag gillar att göra det jag inte gjort. Så efter flera år av letande på Tradera hittade jag en som jag budade på. Nu är den i min ägo, tänker använda den så klart men främst ska jag ha den lite som julprydnad också.

20 Comments

  1. Men åh så fin! Och vad härligt att ha en hemma, både att använda och ha som prydnad. Jag gick ju i musikklass så i 6 år var det mellan 10-15 luciatåg om året… ett tag där gillade jag det inte alls längre, det var så stressigt. Men nu har åren gått och jag älskar Lucia igen:)

  2. Har heller aldrig burit en Lucia-krona. Jättekul att du slog till på den på Tradera. Den kan du lätt använda som alternativ till en julgran tycker jag.

  3. Vad roligt för dig att du nu äger en luciakrona hoppas du kan få gå med den på någon gång. Jag har dock aldrig känt att jag har velat vara lucia 🙂

  4. Men åh så fin! Själv har jag typ bara så dramatiska minnen från skolans Luciatåg då jag ett år fick rädda en kompis som svimmade från att elda upp sitt eget hår och ett annat fick jag följa med en vän till vårdcentralen då han fick brännskador i nacken av stearin från Luciakronan, haha 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa