Utmattningssyndrom – Att testa sömntabletter, för att få tillbaka sömnen.

IMG_7264

Igår kväll testade jag den där sömntabletten, det gör jag inte om igen. Fick jordens restless legs höll på att bli galen! Jag kanske blev sömnig men benen höll mig vaken, tack men nej tack till den medicinen kände jag ganska omgående.

Nog för att det är pest och pina att inte kunna sova, men att få restless legs är också pest och pina. Man blir som en nattvandrare, blir förbannad på benen och surar en hel del. Sen tror man ju lätt att det kommer fortsätta så här resten av natten. När det väl släpper är det ju bra men ändå, tack men nej tack. Inga rastlösa ben för min del.

Jag fick upp vid nio idag, gick ner på stan då jag skulle köpa armband av några som sålde genom ett UF-företag som jag tyckte verkade bra. Stod vid Kristine kyrkan i 20 minuter utan att någon dök upp så gick upp mot regementet och ICA Maxi istället. Fick sedan meddelande från en av tjejerna att de blivit sjuka, kände lite att nu kommer jag i alla fall inte handla därifrån. Kalla mig fjantig men man kan faktiskt höra av sig tidigare. Fördelen var dock att jag fick min promenad och det var ju skönt.

Jag tog och vandrade i ett kallt och snöigt Falun. Lyssnade på P3 dokumentär och Peter Rätz, den var riktigt intressant. Kan rekommendera den, tycker det är skönt att lyssna på något när man går så slipper man oroa sig för att behöva prata med någon. Idag vaknade jag nämligen och var ganska trött på folk, alltid roligt med såna dagar. Kanske är det för att Facebook just nu bara skriver om “CHOCKEN kring vem som vann” det är väl knappast någon chock? Det stod mellan två kandidater det har vi vetat i flera veckor? Man kunde ju hoppas på Hillary men någonstans har jag hela tiden känt på mig att det blir Trump. Jag är långt ifrån chockad, precis lika lite som jag blivit när SD fått höga röstningsresultat i Sverige. Inte för att jag skulle på något vis rösta på SD, men för att om man hänger med kan man ju lätt se prognoserna?

Personligen tycker jag ordet chock missbrukas. Chock för mig är när det händer något tragiskt och helt oväntat, inte är det något som på ett vis är väntat? Sorg absolut, men chock? Jag kan känna sorg i hur resultat blir, men absolut inte chock. Jag hade blivit chockad om någon helt otippad blivit president att det varken blivit Trump eller Hillary, då kunde man nog snacka om chock eller mer förvåning. Jag hade reagerat på samma sätt om det varit så att ett okänt parti i Sverige fick alla röster vid ett val. Men annars? Nej knappast, sen är det här precis som förra året när alla samlade in kläder och skänkte sina pengar till Syrien. Om ett par veckor vi säger 1-2 så kommer inte en kotte längre att bry sig om att Trump vann. Det här är flugan av sociala medier, man bryr sig i stunden för att sedan inte bry sig längre. Eller ja, medelsvensson som spelar “brydd” bryr sig inte. För personerna som bryr sig på riktigt, det är samma människor som man tycker är konstiga som skänker pengar när man inte vinner något på det själv. Ungefär som Rosa bandet som alla kämpade med i flera veckor, och kampen mot bröstcancer? Vem bryr sig om att köpa allt rosa nu när det reas ut på ICA Maxi? Ja väldigt få skulle jag vilja påstå.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “Utmattningssyndrom – Att testa sömntabletter, för att få tillbaka sömnen.

 • 9 november, 2016 at 13:28
  Permalink

  Vad jobbigt att inte kunna sova, hoppas du får sova mer snart 🙂

  Reply
 • 9 november, 2016 at 15:50
  Permalink

  Vad jobbigt att inte tabletten fungerade och förstår dig när det gällde UF-företaget. Det är ju inga problem att höra av sig till folk nu för tiden så varför inte bara göra det?

  Reply
  • 9 november, 2016 at 23:11
   Permalink

   Ja det var skittrist :/. Jättejobbigt med Restless legs man blir tokig. Nej eller hur? Gällande UF-företaget kände på samma sätt, så hade man gått ner på stan i onödan. Det företaget förlorade mig som kund i alla fall.

   Reply
 • 9 november, 2016 at 16:13
  Permalink

  Vilka sömntabletter fick du att testa? Lät verkligen inge kul med restless legs. Jag har fått testa några för insomning som har funkat rätt bra vissa nätter och dom sitter bara i i ca 4 timmar men då har man ofta kommit ner i djupsömn.
  Hehe jag är inte heller ett dugg chockad över presidentvalet och jag tänker heller inte säga att världen går åt helvete nu för att han blev vald…jag tror att en hel del dumheter som kommit under kampanjen varit för att fiska röster och det har han ju lyckats med. Tycker också det är jobbigt med alla som helt plötsligt bryr sig och ska uttala sig om vilken katastrof det är och har ignorerat större delen av facebook idag!
  Kattis recently posted..Resetips – Sivota – The blue coast

  Reply
  • 9 november, 2016 at 23:10
   Permalink

   Nu minns jag inte namnet bara för det :). Ska kolla upp :D.
   Eller hur! Jag tror också mycket dumt kommit ut för att få röster och sedan tänker jag så här, OM världen klarade Bush då klarar vi nog av Trump med 😉

   Reply
 • 9 november, 2016 at 18:22
  Permalink

  Vad tråkigt att det blir så. Men liiite dålig stil att inte höra av sig i tid…
  Malin Ranta recently posted..Morgonrutiner

  Reply
  • 9 november, 2016 at 23:08
   Permalink

   Ja jag tycker det :(. Stod där vid 11 så personerna borde kunnat berätta tidigare.

   Reply
 • 10 november, 2016 at 15:33
  Permalink

  Men sömntabletterna, kan du inte be om andra? Jag tror att man reagerar på olika sätt nämligen, jag har en sort som fungerar på mig men som min kompis mår jättedåligt av. Så ge det en chans att testa lite olika!
  Josefine- mamma på uppgång recently posted..Thailand-längt!

  Reply
  • 10 november, 2016 at 17:12
   Permalink

   Absolut ska kolla om jag kan få några andra, menade mer att dessa tar jag inte igen :-p

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: