Utmattningssyndrom – Du dör inte panikångest, det bara känns så. 

Befinner mig på företagshälsovården, och hjärtat slår så fort att jag tror det snart befinner sig utanför min kropp. Att först åka buss, med all ångest det innebär. Att tvinga sig själv gå ner på stan och gå in på affärer bara för att gå runt. För att sedan göra samma sak i Borlänge. Alltså mitt hjärta, alltså min puls. Jag dör nog, det känns så. Jag hör mitt inre upprepa mantrat “man dör inte, det bara känns så” samtliga som en annan liten del av hjärnan säger “du kommer visst att dö, känner du inte det din idiot”. Jag önskar ingen detta helvete. Ingen borde behöva känna så här.

Det gör galet och förbaskat ont i mig att läsa om alla i samma situation, spelar ingen roll på graden av utmattning det är lika hemskt för alla. Man vill leva, man längtar efter livet tillbaka. Man längtar efter att gå i en butik utan att tro att man ska dö. Man längtar efter att våga handla utan att man tror folk glor på en. 

Jag längtar tills den dagen då jag kliver ut sängen och mår bra igen. Hoppas på att KBT idag är mitt lilla steg framåt. Snäll låt detta vara ett steg framåt. 

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

8 thoughts on “Utmattningssyndrom – Du dör inte panikångest, det bara känns så. 

 • 10 november, 2016 at 13:52
  Permalink

  Håller tummarna på att KBT kan hjälpa dig! kram

  Reply
 • 10 november, 2016 at 13:59
  Permalink

  sv: Ja, så nu är bilderna uppe 🙂

  Låter jobbigt. Jag kan ibland få konstiga tankar och känna som att alla glor på mig men det har blivit bättre. Jag tror alltid det kan bli bättre. Styrkekram och vet att det finns folk som läser det här som bryr sig. Du är absolut inte ensam.

  Reply
 • 10 november, 2016 at 14:59
  Permalink

  Jag vet. Det är hemskt med panikångest, jag skulle aldrig önska någon det här heller. Men… Se det från den ljusa sidan. Förhoppningsvis kommer du över det här. Jag har tagit mig ur panikångesten, men ångesten kvarstår en lite. Men förhoppningsvis så försvinner den också, en vacker dag <3

  Sv; ja, det var en härlig fredag, förra veckan! 😀

  Reply
 • 10 november, 2016 at 15:26
  Permalink

  Läser det här och hade bara velat ge dig en kram…

  SV: Tack! Det känns bra! Är nöjd med helgen 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: